Η ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου της Βουλής των Ελλήνων, αναφέρει:
"Ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Χαλβατζάκης ορίστηκε σήμερα Συντονιστής του Τηλεοπτικού και Ραδιοφωνικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση, ύστερα από τη διατύπωση θετικής γνώμης κατά πλειοψηφία της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής.
Ο κ. Χαλβατζάκης διετέλεσε Γενικός Διευθυντής Περιεχομένου και Ενημέρωσης της ΕΡΤ και αρχισυντάκτης δελτίων ειδήσεων στο Mega Channel. Έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, στις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Ριζοσπάστης», στο περιοδικό «Ταχυδρόμος» και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash», στον οποίο είχε την αρχισυνταξία της ενημερωτικής ζώνης.
Γνωρίζει ιταλικά, γερμανικά και αγγλικά.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Γερμανία, εργάστηκε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Τυβίγγης, στον τομέα της κοινωνικής επανένταξης αστέγων."
Ο κ. Χαλβατζάκης, τον οποίο δεν γνωρίζω προσωικά, μπορεί να είναι πράγματι όσο άξιος τον παρουσιάζει το βιογραφικό του, ή απόσπασμα αυτού, η ως άνω ανακοίνωση. Εκείνο που ενοχλεί είναι η φράση "ορίστηκε σήμερα (...) με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση, ύστερα από διατύπωση θετικής γνώμης κατά πλειοψηφία της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής".
Το "κατά πλειοψηφία", ξέρουμε ότι σημαίνει από τους προσκείμενους στη κυβέρνηση βουλευτές. Αλλά και πάλι, το θέμα είναι ότι οι θέσεις αυτές, σε όλες τις χώρες της ΕΕ, πληρούνται κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού, όχι διορισμού, και σίγουρα όχι κατά ψηφοφορία με πολιτικά, πρωτίστως, κριτήρια.
Άλλαξαν οι εποχές. Και οι διορισμοί είναι χατιρική πράξη, ακόμα και εάν ο επωφελούμενος είναι, ή αποδειχθεί άξιος. Ο διορισμός του ενός, έχει στερήσει τη δυνατότητα και από άλλους να διεκδικήσει την ίδια θέση. Εάν γινόταν αυτό, και μάλιστα με σοβαρές και ανοικτές διαδικασίες, τότε η δημοσιοποίηση του βιογραφικού σημειώματος του επιλεγέντος θα είχε μόνο τυπική σημασία. Ενώ τώρα, στην ανακοίνωση, κάτι θέλει να πει...
No comments:
Post a Comment