Friday, October 14, 2011

Ο θάνατος του συνδικαλιστάκου!...


Ο μπουρλοτιέρης Πρόεδρος του συνδικάτου των ταξιτζήδων, κ. Λυμπερόπουλος, κτύπησε πάλι σήμερα, δηλώνοντας ότι "δεν θα πεθάνουμε μόνοι μας, αλλά θα πάρουμε κι άλλους μαζί μας".

Το "θέμα" δεν ειναι ασφαλώς το συγκεκριμένο πρόσωπο (αυτό, είναι μάλλον "θέαμα", και δεν μας αφορά), αλλά το τί εκπροσωπεί, το ποιούς εκπροσωπεί, και από ποιούς αντλεί δύναμη για να μιλάει και να συμπεριφέρεται έτσι. Και αυτά, όμως, τα ξέρουμε: Εκπροσωπεί μία τάξη ανθρώπων που, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, δεν είναι ικανό, και ούτε έχει την στοιχειώδη Παιδεία για να ασκεί το συγκεκριμένο επάγγελμα. Εκπροσωπεί, ως επί το πλείστον, ανθρώπους που συνήθισαν μέχρι τώρα να ασκούν "τρομοκρατία" στον πελάτη, να τον κλέβουν, και να δημιουργούν μεταξύ τους "καρτέλ" πολύ χειρότερα από αυτά που θεωρούν ότι θα προκύψουν από την απελευθέρωση, επιτέλους, του επαγγέλματος. Στη Κηφισιά, φερ ειπείν, ή και στο Μενίδι, υπάρχουν μερικά από τα πιο "θανατηφόρα" τέτοια καρτέλ. Μονοπωλούν την τοπική αγορά (ουαί κι αλλίμονο σε όποιον άλλον ταξιτζή, εκτός του κυκλώματός τους, τολμήσει να σκεφτεί καν να κάνει τοπική κούρσα), επιλέγουν τις κουρσες τους, χρεώνουν ό,τι θέλουν.
Ο κ. Λυμπερόπουλος εκπροσωπεί τη γενια των συνδικαλιστών που φρόντιζαν περισσότερο την διατήρηση της σχέσης, και της εξάρτησής τους από τα κόμματα, και λιγότερο την φροντίδα των συναδέλφων τους, την αντιμετώπιση των πραγματικών τους προβλημάτων. Ο κ. Λυμπερόπουλος ειναι κομμάτι του συστήματος που από καιρό έχει σαπίσει, αλλά που ο καθαρισμός του αποδεικνύεται επίπονος και εξαιρετικά χρονοβόρος. Θυμίζει εκείνες τις ριάλιτι εκπομπές που βλέπουμε στην τηλεόραση, όπου κάποια συνεργεία πάνε σε σπίτια που ειναι πνιγμένα στη βρωμιά για να τα καθαρίσουν, και συνεχώς εκπλήττονται από τα στρώματα των ακαθαρσιών που ανακαλύπτουν, και την μπόχα που αυτες αναδύουν.


Ο κ. Λυμπερόπουλος εκπροσωπεί και τους πολιτικούς του πάτρωνες, βεβαίως, που ειναι εκείνοι οι οποίοι τον υποστηρίζουν και τους συμπαραστέκονται, όχι επειδή τον αγαπούν, ή τον θεωρούν σοβαρό, ή πιστεύουν ότι έχει δίκιο. Τιποτα από όλα αυτά δεν συμβαίνει - μάλλον το αντίθετο. Τον αγαπούν, όμως, και στάζουν μέλι για αυτόν μόνο επείδη θέλουν να έχουν τις ψήφους εκείνων που εκπροσωπεί, οι οποίοι επείσης τον αγαπούν και τον λατρευουν επειδή έχει άκρες με τα πολιτικά κοτέτσια από τα οποία αναμένεται να γεννηθούν χρυσά αυγά.

Εκπροσωπεί, ακόμα, ο μπουρλοτιέρης πρόεδρος του ΣΑΤΑ,  τις ορδές των ασχέτων που εισέβαλαν τα τελευταία χρόνια στο επάγγελμα, και που οι λίγοι σωστοί επαγγελματίες ταξιτζήδες έβριζαν και βρίζουν συνεχώς. Ολες οι φυλές του Ισραήλ πήραν ένα τιμόνι στα χέρια τους, και ανέλαβαν να κάνουν κούρσες χωρίς να ξέρουν πως να πάνε στον προορισμό, πως να συμπεριφερθούν στον πελάτη, πως να αντιμετωπίσουν ένα έκτακτο περιστατικό, πως να χειριστούν τον ξένο που επισκέπτεται τη χώρα μας.

Εκπροσωπεί ένα επάγγελμα που έχει βγάλει μόνο του τα μάτια του. Που έχει απαξιωθεί, και δεν χαίρει τον σεβασμό κανενός πελάτη-επιβάτη. Ο κάθε ένας από εμάς, έχουμε ήδη, από μόνοι μας απελευθερωσει το επάγγελμα, επιλέγοντας εκείνους τους λίγους ταξιτζήδες που το τιμούν, και έχοντας ξεγραψει όλους τους άλλους.

Ο κ. Λυμπερόπουλος, λοιπόν, έχει ήδη πεθάνει και δεν το έχει καταλάβει.

1 comment:

  1. Με το συμπάθειο αλλά του "cub-boss" λυμπερόπουλου τα λόγια του γαιδάρου οί κλανιές όπως λέω εγώ !

    Φιλικά.
    Θοδωρής Αγγελίδης

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...