Saturday, October 1, 2011

Οι Άνθρωποι Κάνουν Τους Αριθμούς


445.000 υποθέσεις εκκρεμούν, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, στις Εισαγγελίες Εφετών, Πρωτοδικών και τα Πρωτοδικεία, απ΄την αρχή του 2011 έως τώρα. Οι υποθέσεις, κυρίως τα πλημμελήματα, δικάζονται ύστερα από 7-8 χρόνια. Οσες φτάσουν στα Ανώτατα Δικαστήρια, έχουν αναμονή τουλάχιστον 10 χρόνων. Οι μηνύσεις έχουν ξεπεράσει τις 750.000. Ως τον Ιούλιο φέτος, εκκρεμούσαν σε όλα τα διοικητικά δικαστήρια Αθηνών 165.452 φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις. Στο Συμβούλιο Επικρατείας εισάγονται κάθε χρόνο περίπου 8000 υποθέσεις και περαιώνονται λιγότερες από 6000. Μια μικρή εικόνα, με αριθμούς, της απόδοσης της δικαιοσύνης στην Ελλάδα σήμερα.


300, περίπου, άτομα εισέβαλαν το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Σεπτεμβρίου στο προαύλιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην οδό Μεσογείων. Επρόκειτο για διαδήλωση αποστράτων, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις τους. Η "θλίψη της Ελλάδος" απ' όλες τις μπάντες!... Από την μία, η Πολιτεία να πετσοκόβει τη ζωή και εκείνων που την αφιέρωσαν στη πατρίδα, και από την άλλη οι ίδιοι οι απόστρατοι που "εισέβαλαν" στο Πεντάγωνο δίνοντας πρός πάσα κατεύθυνση το χειρότερο παράδειγμα. Ντροπή!


2000 Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν χθες έξω από την Wall Street στη Νέα Υόρκη, φωνάζοντας "οι τραπεζίτες είναι όλοι ναζί". Είναι η 2η διαδήλωση που πραγματοπόίησαν μέσα σε μία εβδομάδα οι λεγόμενοι "αγανακτισμένοι της Νέας Υόρκης", διαμαρτυρόμενοι εναντίον "της εταιρικής απληστίας και της κοινωνικής ανισότητας" που, όπως λένε, αντικατοπτρίζονται εμφανέστατα στο "πρόσωπο του τραπεζικού συστήματος".


700 coffee shops (καφέ μπάρ), που έχουν άδεια πώλησης ελαφρών ναρκωτικών, δηλαδή ινδικής κάνναβης, στους πελάτες, υπάρχουν στην Ολλανδία. Στην πόλη του Μάαστριχτ, περίπου 6000 άνθρωποι επισκέπτονται καθημερινά αυτά τα καφε-μπαρ, για να πιούν το καφέ τους, να καπνίσουν το τσιγαρλίκι τους, και να πάρουν και κάτι τις για το σπίτι. Τωρα, οι δημοτικές αρχές της πόλης ανακοίνωσαν ότι το "πάρτι" τελειώνει για όσους δεν ολλανδικά, γερμανικά ή βελγικά διαβατήρια. Εκείνα της Ευρωπαικής Ένωσης, γενικώς, δεν αρκούν. Πρέπει να φαίνεται ότι το διαβατήριό σου εκδόθηκε σε μία από αυτές τις χώρες. Τα καφέ-μπάρ του Μάαστριχτ τιμούν ιδιαιτέρως κάθε μέρα επισκέπτες που περνούν τα σύνορα από το Βέλγιο και τη Γερμανία. Οι αρχές της πόλης είπαν ότι αποφάσισαν αυτόν τον περιορισμό, διότι από την μεγάλη εισροή τουριστών για την αγορά "μαλακών ναρκωτικών", δημιοιυργείτο κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους, και διεταράσσετο η ησυχία και η ασφάλεια των κατοικων της.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...