Wednesday, August 28, 2013

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ




Αυτή η υπέροχη φωτογραφία ενός πολυσύχναστου δρόμου στη Βηρυτό, τραβήχτηκε το 1958 από τον φωτογράφο Τόμας Αμπερκρόμπι, για μία ιστορία που έγραψε ό ίδιος στο National Geographic με τίτλο "Ο νέος-παλιός Λίβανος". Η λεζάντα αυτής της φωτογραφίας (από το twitter του National Geographic, @NatGeo, αξίζει να κάνετε follow), γράφει:

"Για ποικιλία, ελάχιστες χώρες μπορούν να συγκριθούν με την πολύβουη πρωτεύουσα του Λιβάνου. Ένα μέρος της Χριστιανικό, ένα άλλο Μουσουλμανικό, η Βηρυτός συνδυάζει Ανατολή και Δύση, αρχαίο και σύγχρονο. Οι αντιθέσεις ξεχωρίζουν ολοζώντανα σε εικόνες από δρόμους της πόλεις, όπως σ' αυτήν, στην Rue Georges Picot. Μία πινακίδα στο κατάστημα που πουλάει μπλούζες, δείχνει τον κέδρο, το εθνικό σύμβολο/έμβλημα του Λιβάνου. Ο βοσκός, που κατευθύνεται στην αγορά, με ανατολίτικη μαντίλα στο κεφάλι, και δυτικό σακάκι, αδιαφορεί παγερά για την τελευταία ευρωπαϊκή μόδα γύρω του..."

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...