Monday, August 26, 2013

Η ΕΛΕΝΑ ΜΑΣ

 
Νωρίς σήμερα το πρωί έφυγε από τον κόσμο η Έλενα Χατζηιωάννου, επί χρόνια πολιτιστική συντάκτης της εφημερίδας "Τα Νέα". Ήξερα την υπογραφή της! Και μέσω αυτής, την ίδια. Ήταν από εκείνους τους ανθρώπους που τιμούσαν το δημοσιογραφικό επάγγελμα, χωρίς να το "φωνάζουν". Το γράψιμό της δεν είχε τίποτα περιττό. Στενοχωρέθηκα πολύ.
 
Το παρακάτω μικρό σημείωμα, έγραψε η συνάδελφός μας, στενή της φίλη, Ελένη Σπανοπούλου:
 
Ξημερώματα στο σπιτι της ξεκίνησε για το ταξίδι χωρίς γυρισμό η Ελενα μας.
Δίπλα της, όπως και σε ολη τη διάρκεια της
σκληρής μάχης που έδωσε με τον καρκινο ,αυτό τον κανιβαλο, όπως τον έλεγε... στάθηκε η οικογένεια της.
Η κηδεία της Αυριο στις 4.30μμ από το Α! νεκροταφείο.
Έλενα Δ. ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
40 Χρονια Μονο Πολιτιστικό Ρεπορτάζ
Έγκυρος Πολιτισμός...
Αξιοπρεπής ζωή.
Η κηδεια Χωρίς στεφάνια αφού άφησε γραπτή επιθυμία στον άντρα της και τη μονάκριβη κόρη της Μαργαριτα.
Έγραψε ακριβώς:
" Η Ελενα δεν θέλει στεφάνια αλλά το όποιο αντίτιμο τους να δοθεί από τον καθένα σας σε κάποιον φτωχότερο φίλο, συγγενή ,ζητιάνο.Έστω 1 ευρώ"

2 comments:

  1. Ας ειναι καλά οι δικοί της και να την θυμουνται.. οταν οι ανθρωποι ειναι αξιοπρεπεις .. φευγουν με το κεφαλι ψηλα..το έδειξε με την αποφασή της για τα λουλούδια.. θα συνφωνούσα απόλυτα μαζί της αν μπορούσα να της το πώ..!!!ας την αναπαυση ο Κυριος.!!

    ReplyDelete
  2. Θάθελα νάξερα ποιό διεστραμένο μυαλό χαρακτηρίζει funny ένα κομμάτι σαν κι αυτό, που αναφέρεται στον θάνατο ενός ανθρώπου. Το ίδιο κάνει και σε άλλα κομμάτια, που επίσης μόνο ένας διαταραγμένος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει funny. Τι να πω; Εχω κάνει έγγραφη καταγγελία στον server, και εύχομαινα τον/την μπλοκάρουνε.

    Χ.Μιχαηλίδης

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...