Monday, August 19, 2013

ΜΕ ΠΟΣΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ;


Έχουν ειπωθεί και γραφεί πολλά για το πως μπήκε η Ελλάδα στο Μνημόνιο το 2010. Υπάρχουν απόψεις που συγκλίνουν στο ότι το αναθεωρημένο έλλειμα του 2009, στο 15,9% του ΑΕΠ, ήταν αποτέλεσμα παράνομης διόγκωσης. Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής εκείνων που υποστηρίζουν αυτήν την άποψη. Βρέθηκε και υπό ανακριτική διερεύνηση, που φαίνεται πως δεν έχει φωτίσει πλήρως την ιστορία. Επίσης, υπολογίζεται ότι με την διόγκωση αυτή (παράνομη, κατά πολλούς), ο ελληνικός λαός επιβαρύνθηκε κατα τουλάχιστον 6δις σε μέτρα που ελήφθησαν για να κλείσουμε, με δανεικά, αυτό το έλλειμμα.

Το filoftero, εδω και περίπου 9 μήνες διερευνά την υπόθεση αυτή, έχοντας συγκεντρώσει μέχρι στιγμής ένα ακατέργαστο πρωτογενές υλικό που περιλαμβάνει επίσημα και ανεπίσημα έγγραφα, και πάνω από 30 ωρών συνομιλίες, on και off-the-record, με ανθρώπους που πρωταγωνίστησαν στα πολιτικά γεγονότα της κρίσιμης εκείνης περιόδου, αλλά και με ειδικούς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που πρόσφεραν σε μας τις δικές τους εξειδεικευμένες γνώσεις.

Η έρευνα θα δημοσιευτεί όταν αισθανθούμε ότι έχουμε εξαντλήσει κάθε πηγή που θα μπορούσε να φωτίσει το θέμα από όλες τις πλευρές, και βεβαίως αφού θα έχουμε διασταυρώσει κάθε πληροφορία που έχουμε συλλέξει. Μέχρι τότε, θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της ιστορίας, και θα δημοσιεύουμε όσες ειδήσεις έχουν σχέση με αυτήν, αρκεί να είναι από επίσημη πηγή.

Σήμερα, δημοσιεύουμε επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η επιστολή αναρτήθηκε στον ιστότοπο newsbomb.gr."Προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Ως γνωστόν, ήδη από την 29η Σεπτεμβρίου 2011, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με τη διάπραξη σοβαρότατων αξιόποινων πράξεων από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.), που αφορούν παράνομη διόγκωση του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 σε 15,4%, με τελικό αποτέλεσμα, μετά την υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο, και τη συνακόλουθη επιβολή στη Χώρα μας σκληρών δημοσιονομικών και άλλων μέτρων σε βάρος του Ελληνικού Λαού.
Η αποτελεσματική αντίδραση των αρμόδιων Εισαγγελικών Αρχών και η διεξοδική προκαταρκτική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, είχε ως συνέπεια την υποβολή πρότασης, από τους τότε Οικονομικούς Εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, για την άσκηση ποινικών διώξεων – και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος – κατά των επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., ως ύποπτων για τη διάπραξη σειράς αδικημάτων, τα οποία είχαν ως αντικείμενο και την τεχνητή διόγκωση του ύψους του δημοσιονομικού ελλείμματος αλλά και τις εντεύθεν βαρύτατες επιπτώσεις σε βάρος του Ελληνικού Λαού.
Δεν πρέπει δε να υποτιμάται και το γεγονός, ότι στο μεσοδιάστημα οι ως άνω Εισαγγελικοί Λειτουργοί είχαν φθάσει στο σημείο να υποβάλουν την παραίτησή τους, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο τους. Ενώ, μετά από όλες τις γνωστές εξελίξεις στην εν λόγω υπόθεση, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν» (18-8-2013, φ. 1085, σελ. 6, «Αποκάλυψη-βόμβα: Η Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλει: Μου ζήτησε η ανακρίτρια να συναντηθούμε σπίτι της!»), το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και πολιτικώς ενάγουσα, Καθηγήτρια κα. Ζωή Γεωργαντά, καταγγέλλει την 5η Ειδική Ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, κα. Έλενα Πεδιαδίτη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση αυτή, μεταξύ άλλων ότι «της ζήτησε και συναντήθηκαν εκτός του γραφείου της, σε άλλον χώρο».
Σε μία δημοκρατική κοινωνία, όπως θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι ακόμη η Ελληνική Δημοκρατία, τέτοια φαινόμενα είναι πέρα ως πέρα αδιανόητα. Αυτές οι καταγγελίες – εάν ανταποκρίνονται στην αλήθεια – δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να παραμείνουν ανέλεγκτες, καθώς προσβάλλουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και συνταγματικών θεσμών, απειλώντας να πλήξουν ανεπανόρθωτα και το κύρος της ίδιας της Δικαιοσύνης.
Η κα. Ζωή Γεωργαντά είτε ψεύδεται, για λόγους που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, οπότε πρέπει να αναζητηθούν τα κίνητρά της και να υποστεί τις συνέπειες του νόμου. Είτε λέει την αλήθεια, οπότε όμως υπήρξε πράγματι εγκληματική τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος και οι εμπλεκόμενοι, τόσον εξαρχής όσο και μετέπειτα, στην καθ' οιονδήποτε τρόπο συγκάλυψή της πρέπει, επιτέλους, να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ιδίως μάλιστα αν ανήκουν στο Δικαστικό Σώμα.
Ενόψει των ανωτέρω, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ζητεί την παρέμβασή σας προκειμένου να αποφευχθεί μία – συνήθης για τα ελληνικά δεδομένα – διεκπεραιωτική διαδικασία και να πραγματοποιηθεί επιτέλους μία ουσιαστική και ενδελεχή διερεύνηση όσων καταγγέλλονται, προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες από όπου κι αν αυτές προκύπτουν.
Ο ΔΣΑ κατ' άρθρο 199 Δικηγορικού Κώδικα, έχει κατά τα ανωτέρω, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και παρακολουθεί, την έκβαση των υποθέσεων που συνταράσσουν ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό και η παρούσα αποτελεί κατά νόμο αναγγελία -αίτηση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ"


 

1 comment:

  1. Αυτή κι αν είναι απορία... Καλή συνέχεια στην έρευνα. Ομολογουμένως ήξερα πως πατώντας αριστερό κλικ, θα πονέσει η ανάγνωση της ανάρτησης. Γιατί οι αλήθειες πονάνε...
    Καλό ξημέρωμα εύχομαι!

    ReplyDelete