Sunday, August 25, 2013

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ... ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ!



"Το Ιράν υποστηρίζει τον Άσαντ. Τα κράτη του Περσικού Κόλπου είναι εναντίον του Άσαντ!

Ο Άσαντ είναι εναντίον της Μουσουλμανικής Αδελφότητος. Η Μουσουλμανική Αδελφότητα και ο Ομπάμα είναι εναντίον του Στρατηγού Σισί (αρχηγού του αιγυπτιακού στρατού που ανέτρεψε τον Πρόεδρο Μόσι).

Αλλά τα κράτη του Περσικού είναι υπέρ του Σισί! Που σημαίνει ότι είναι εναντίον της Μουσουλμανικής Αδελφότητας!

Το Ιράν είναι υπέρ της Χαμάς, αλλά η Χαμάς υποστηρίζει την Μουσουλμανική Αδελφότητα!

Ο Ομπάμα υποστηρίζει την Μουσουλμανική Αδελφότητα, αλλά η Χαμάς είναι εναντίον τα Αμερικής!

Τα κράτη του Περσικού Κόλπου είναι υπέρ των ΗΠΑ. Αλλά η Τουρκία, μαζί με τα κράτη του Περσικού, είναι εναντίον του Άσαντ. Παρόλ’ αυτά, η Τουρκία υποστηρίζει την Μουσουλμανική Αδελφότητα, και είναι εναντίον του στρατηγού Σισί. Ο στρατηγός Σισί επικρίνεται έντονα και από τα κράτη του Περσικού Κόλπου!

Καλωσορίσατε στη Μέση Ανατολή, και να έχετε μια ευχάριστη μέρα…"
 

Επιστολή του Κ.Ν. Αλ-Σαμπάχ, κάτοικου Λονδίνου, στην Financial Times. Εχει ενδιαφέρον, και σχεδόν σκιαγραφει ως έχει την κατάσταση τωρα στη Μ.Ανατολή. Λέω «σχεδόν», διότι δεν ειμαι σίγουρος ότι ο Ομπάμα υποστηρίζει όντως την Μουσλουμανική Αδελφότητα στην Αίγυπτο, ούτε και ότι είναι εναντίον του σταρτηγού Σισί, αφού ως γνωστόν δεν έχει ακόμα δημόσια αποκηρύξει το πράξικόπημα που έρριξε τον Μόρσι.

1 comment:

  1. Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν ήμουν κάτοικος Ιαπωνίας ή Καναδά τι θα έβλεπα. Από το 2010 και μετά όλες τις χώρες γύρω από την Μεσόγειο με κοινωνική και πολιτική αποσταθερόποίηση ανάλογη των οικονομικών και πολιτικών τους δεδομένων. Ο βοράς της Μεσογείου με οικονομική κρίση (μέχρι και η Ιταλία 3η χώρα στο ΑΕΠ της ΕΕ) και ο νότος με "αλλαγή" πολιτεύματος... Η ανατολική Μεσόγειος ποτέ δεν ήταν αλλωστε σταθερή...

    Χαρά

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...