Friday, August 2, 2013

ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ, ΚΥΡΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ!


Χειρίστη εντύπωση, και δικαίως, έκανε σ' όλο τον κόσμο στη Κύπρο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφος κ. Σοφία Βούλτεψη όταν, απαντώντας την περασμένη εβδομάδα σε κάτι σαχλαμάρες του βουλευτή της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη που αμφισβητεί ότι η Χούντα των Αθηνών άνοιξε την όρτα για την εισβολή των Τούρκων στη Κύπρο, τά'κανε θάλασσα τις ιστορικές ανακρίβειες που ξεστόμισε.

Συγκεκριμένα, είπε ότι η πρώτη εισβολή των Τούρκων έγινε στις 15 Ιουλίου του 1974, και η δεύτερη στις 20 Ιουλίου του 1974. Ιδού και το σχετικό βίντεο, με το επίμαχο σημείο στα περίπου 4.00.
 


Από την κα. Φανούλλα Αργυρού, ερενήτρια, δημοσιογράφο, συγγραφέα και πρόσφυγα από την κατεχόμενη Νεάπολη Λευκωσίας, και που τωρα διαμένει στο Λονδίνο, μλετώντας επισταμένα τα Αρχεία του Φόρεϊν Όφις, η εμπεριστατωμένη απάντηση που πρέπει στην αδιάβαστη βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος.



"Στις 15 Ιουλίου κυρία μου δημοσιογράφος, έγινε το πραξικόπημα. Στις 20 Ιουλίου η πρώτη εισβολή,ακολούθησε η λεγόμενη εκεχειρία με τις διαπραγματεύσεις στη Γενεύη όπου την Ελλάδα και την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή αντιπροσώπευε ο Γεώργιος Μαύρος με την ομάδα του από ελλαδικής πλευράς και ο Γλ. Κληρίδηςαπό κυπριακής, και όταν οι τελευταίοι δεν δέχθηκαν το βρετανικό σχέδιο που υπέβαλε στις 13 Αυγούστου 1974 ο βρετανός υπ. Εξωτερικών Τζέιμς Κάλλαχαν για ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ , σύμφωνα και με το σχέδιο Ρ. Ντενκτάς για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με χάρτη που υπέβαλε εκείνος μια μέρα ενωρίτερα στις 12 Αυγούστου 1974, η Τουρκία προχώρησε, όπως αναμενόταν, στη δεύτερη εισβολή. Και ήταν τότε που δίχως αντίσταση από κανένα, κατέλαβε δια της βίας της λόγχης το 37% του κυπριακού εδάφους, ενώ με την πρώτη εισβολή μόνο το περίπου 5% είχε καταφέρει να αρπάξει.
Άμα δεν γνωρίζετε ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ καλύτερα.Βουλώστε το γιατί στην περίπτωση σας η σιωπή θα θεωρηθεί χρυσός. Όταν ανοίξετε το στόμα σας βγάζετε «ιστορικό» βόθρο.
Προβάλατε την αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ ως μέγα επίτευγμα του Κ. Καραμανλή!Μα καταλάβατε δηλαδή τι είπατε, όταν εξισώσατε σε ... πατριωτική πράξη την μερική αποχώρηση από το ΝΑΤΟ; Πάει περίπατο η λογική με τη δική σας θεωρία. Και η αποχώρηση τι κατόρθωσε δηλαδή, έσωσε την Κύπρο ή τον ίδιο τον Κ. Καραμανλή για την παθητική του στάση να παρακολουθεί την σφαγή μας σαν Πόντιος Πιλάτος όπως τους Άγγλους, Αμερικανούς και Ρώσους;
Και μια ακόμα «λεπτομέρεια». Το σχέδιο επαναφοράς του Κ. Καραμανλή στην εξουσία και πτώση της χούντας το«διέταξε» να συνταχθεί το Λονδίνο. Συγγραφείς δύο καθηγητές (ο ένας ελληνικής καταγωγής και ο άλλος Άγγλος). Το σχέδιο κατατέθηκε στο Φόρειν ΄Οφιςτον Φεβρουάριο του 1969. Προνοούσε μεταξύ διαφόρων τρόπων επαναφοράς της δημοκρατίας στην Ελλάδα και μια...τραγωδία! (Λεπτομέρειες στο βιβλίο μου¨Διζωνική Εκτέλεση της Κυπριακής Δημοκρατίας 1955-2011» σελίδα 134 -135).
Θα έλεγα ότι οφείλετε:
α) να αποσύρετε δημοσίως τα όσα ανιστόρητα είπατε και
β) μια δημόσια συγνώμη. Το ελάχιστο."

1 comment:

  1. Χρήστο μου,
    βλέποντας τα πράγματα πια με τη νηφαλιότητα που δίνει η χρονική απόσταση των 39 χρόνων από τη μεγάλη τραγωδία, θα έλεγα ότι ο Καραμανλής μπορεί, πράγματι, να μην έκανε κανένα επίτευγμα με την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ (ήταν μια συμβολική απλώς κίνηση, χωρίς έμπρακτο αποτέλεσμα). Αλλά και μια γενική πολεμική σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, τότε, θα έσωζε την Κύπρο? Νομίζω πως όχι. Απλώς θα θρηνούσαμε περισσότερα θύματα.
    Καλά κάνει, λοιπόν, η Φανούλλα Αργυρού και διορθώνει τη Βούλτεψη ως προς το θέμα της α΄και β΄ εισβολής, αλλά έχω τη γνώμη ότι ο διαφαινόμενος θυμός της κατά του Κ. Καραμανλή είναι λίγο άδικος.
    Υ.Γ. Αυτό το σχόλιο το αφήνει με πόνο ψυχής μια Κερυνειώτισσα (δηλ. εγώ).

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...