Monday, October 28, 2013

NOT SUCH A PERFECT DAY...



IN MEMORIAM: Lou Reed, 1942-2013

Δεν χορταίνω να διαβάζω όσα γράφουν, από την Κυριακή που έγινε γνωστό ότι ο Αμερικανός ρόκερ Λου Ρηντ έφυγε από τη ζωή, γνωστοί και άγνωστοί μου στα blogs τους για αυτόν τον σπουδαίο μουσικό που, όπως σημειώνει το Rolling Stone βοήθησε επί περίπου 50 χρόνια να διαμορφωθεί αυτό που ξέρουμε ως ροκ μουσική. Κάθε κείμενο, είναι μία προσωπική κατάθεση ψυχής. Ένα μικρό αριστούργημα. Άνθρωποι από χώρες όπως το Αζερμπαιτζάν, τη Σρι Λάνκα, τη Μοζαμβίκη και τη Κούβα, που δεν φαντάζεσαι ότι μπορεί αυτή η μουσική να τους έχει αγγίξει και αυτούς, συνδέουν τα τραγούδια του με μικρές, όμορφες αλλά και άσχημες στιγμές της ζωής τους, έτσι που στο τέλος, αν τις ενώσεις όλες, θα έχεις μπροστά σου μία από τις συναρπαστικότερες ιστορίες που γράφτηκαν ποτέ. Και σίγουρα, την πιο πρέπουσα νεκρολογία για έναν καλλιτέχνη που μπορεί πλέον να αναπαύεται ήσυχος ότι είναι από τους ελάχιστους ανθρώπους που έζησαν σ’ αυτόν τον Πλανήτη και άφησαν κάτι σημαντικό πίσω τους.
 

2 comments:

  1. Such a perfect day το τραγούδι που χορέψαμε με την Αλέκα μου την μέρα του γάμου μας ! have a nice trip in the wild side and r.i.p. Lou .

    Αγγελίδης Θεόδωρος

    ReplyDelete
  2. Θεόδωρε.
    Με συγκινεις πάλι. Η ευαισθησία και η ευγένειά σου με κάνουν αισιόδοξο ότι μπορεί, όπως λέγαμε παλιά στην Αριστερά που πρώτα σεκφτόταν και έπειτα μιλούσε, αυτός ο κόσμος, μια μέρα να αλλάξει.

    Χρηστος

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...