Wednesday, October 30, 2013

ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΚΟΥΚΛΑΡΑ!...




ΟΤΑΚΟΥ. Πρόκειται για ειδική κατηγορία Ιαπώνων, αρσενικού γένους, οι οποίοι, όπως διάβασα σ’ ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ στο περιοδικό του BBC, (http://www.bbc.co.uk/news/magazine-24614830), ζουν αποτραβηγμένοι σαν τυφλοπόντικες από τον κανονικό κόσμο, δεν ενδιαφέρονται για ανθρώπινες σεξουαλικές σχέσεις, και ερωτεύονται εικονικές φιγούρες κοριτσιών που συναντούν σε κόμικς, κινούμενα σχέδια και ηλεκτρονικά παιχνίδια, γνωστά εκεί ως manga, anime, κ.ά. Πρόσφατη έρευνα του ιαπωνικού υπουργείου Υγείας το 2010 έδειξε ότι το 36% των αρρένων ηλικίας 16-19 ετών είχαν αποσυρθεί από σχέσεις με το άλλο φύλο, και δήλωναν ότι είναι ερωτευμένοι με κοπέλες-κινούμενα σχέδια.

Η ΑΝΝΙΤΑ ΠΑΝΙ που έκανε το ρεπορτάζ, συναντήθηκε με δύο νεαρούς Ιάπωνες οι οποίοι της είπαν. Με τον πιο φυσιολογικό τρόπο, ότι έχουν σχέσεις ερωτικές με εικονικές φιλενάδες! Και στις δύο αυτές περιπτώσεις πρόκειται για κοπέλες, την Ρίνκο και την Νένε, που «πρωταγωνιστούν» στο ηλεκτρονικό παιχνίδι Love Plus της Nintendo. Μέσω του κομπιούτερ, ο Νουρικάν και ο Γιούγκε παίρνουν τις φιλενάδες τους βόλτα στο πάρκο μαζί, και εκεί τις κερνάνε ωραία γλυκίσματα. Στα γενέθλια των κοριτσιών, διοργανώνουν πάρτι όπου προκαλούν και άλλους εικονικούς καζανόβες, δίνουν δώρα και σβήνουν κεράκια.
ΣΤΟ παιχνίδι αυτό, ο Νουρικάν γίνεται 15 χρονών, αφού η δική του κοπέλα, η Ρίνκο, είναι αυτής της ηλικίας. Στην πραγματικότητα, όμως, είναι 38 και δουλεύει στο χρηματιστήριο του Τόκιο. Είναι και παντρεμένος κιόλας, αλλά τη «σχέση» του με την εικονική κοπέλα την κρατά κρυφή από την γυναίκα του. Όπως επισημαίνει το BBC, στην Ιαπωνία σήμερα, ακόμα και εκείνοι που είναι σε μία κανονική σχέση, έγγαμη ή μη, απέχουν σχεδόν ολοκληρωτικά από το σεξ. Από τα φρεσκοπαντρεμένα ζευγάρια, το 27% δηλώνει ότι κάνουν έρωτα μία φορά την εβδομάδα. Η χώρα αντιμετωπίζει τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα και υπολογίζεται ότι μέχρι το 2060 ο πληθυσμός της, που τώρα είναι 126 εκατ.,  θα έχει συρρικνωθεί κατά 35%. Μιλάμε για ανθρώπινο πληθυσμό, εννοείται. Ο εικονικός, ίσως δεκαπλασιαστεί!...

1 comment:

  1. όπως κάθε "trend" ή τάση παγκοσμίως, είναι πιθανώς ελεγχόμενο και αυτό. για να μειώσουν τον πληθυσμό τους...? για κάποιον λόγο πάντως. στενάχωρο, σε κάθε περίπτωση.

    καλησπέρα :)

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...