Wednesday, January 30, 2013

ΠΟΙΟΙ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ ΑΚΟΜΑ;


»»ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ. Και, όμως, μερικά από αυτά ανθίστανται στη κρίση. Και εάν μάλιστα πάει κάποιος σε μερικά από τα πιο hot (πανάθεμά τους!) μαγαζιά, όπως είναι εκείνα στο οποίοι τραγουδούν (τρόπος του λέγειν) Η Πάολα, ο Κιάμος, ο Παντελίδης και ο Καράς (αν και αυτός είναι γνησιος λαικός τραγουδιστής), θα αναρωτηθεί μήπως «κατέβηκε» σε άλλη χώρα, διότι η Ελλάδα που βρέθηκε σο χείλος της χρεωκοπίας και της εξόδου της από το Ευρώ, δεν μπορεί να είναι αυτή όπου χιλιάδες πελάτες λικνίζονται στα τραπέζια και στις πίστες, πετώντας βουνά από λουλούδια, και καταπίνοντας ουίσκι και βότκα σαν το νερό; Η δημοσιογράφος Αστερόπη Λαζαρίδου, πήγε σ’ αυτά τα μαγαζιά για λογαριασμό του «BHmagazino», περιοδικού που κυκλοφορεί με το «Βημα» της Κυριακής, αποφασισμένη να βρεί απαντήσεις στο αγωνιώδες ερώτημα: Μα ποιοι πάνε, τέλος πάντων, στα μπουζούκια σε καιρό κρίσης; Ιδού τι διαπίστωσε:

«Είναι πιτσιρικάδες που το παίζουν πλούσιοι με το πορτοφόλι ενός μπαμπά, που για τους Χ λόγους δεν άγγιξε η κρίση. Είναι αρκετοί Κύπριοι, ακόμη περισσότεροι Άραβες, Ισραηλινοί και Λιβανέζοι, ενώ πολύ δυναμικά πλασσάρονται και τα περίφημα «λεφτα της επαρχίας» (οι «χώρκατοι», όπως λέμε στη Κύπρο)». Στα πρώτα τραπέζια, δεν βλέπεις τα άλλοτε σελέμπριτιζ της πρώτης γραμμής. Είναι είτε στη φυλακή λόγω χρεών, είτε στο σπίτι τους για να μην δίνουν δικαιώματα. Ξημερώματα πιά, η καυμένη η Αστερόπη κατέληξε σπίτι της, όπου «επιβεβαιώνεις, λέει, ότι ζουμε στο 2013 και όχι στο 1993, και πέφτεις για ύπνο!»

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...