Monday, December 5, 2011

Μία Πολιτικός που, τουλάχιστον, νοιάζεται...

Η Υπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Έλσα Φορνέρο, τη στιγμή που ανακοινώνει τα νέα, σκληρά μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι. Τη στιγμή που η Ιταλίδα υπουργός ετοιμαζόταν να ανακοινώσει στους δημοσιογραφους ότι θα πρέπει για τον επόμενο χρόνο να παγώσουν οι συντάξεις, δεν μπόρεσε να προφέρει τη λέξη "θυσίες", και ... δείτε τη συνέχεια. Έτσι, για να καταλάβουμε τι σημαίνει Πολιτικός με πραγματική ευαισθησία, σε αντίθεση με άλλους που ξέρουμε εμείς χρόνια εδώ, οι οποίοι τη λέξη "θυσίες", όταν πρόκειται για αυτές που ζητάνε από τον απλό κοσμάκη, την έχουν στην άκρη του στόματός τους για πλάκα.



Σύμφωνα με το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή, η Ιταλία θα αυξήσει, έως το 2018, το ελάχιστο όριο συνταξιοδότησης για γυναίκες και άνδρες στα 66 χρόνια, και θα καταργήσει την ετήσια αναπροσαρμογή βάσει του πληθωρισμού για πολλές κατηγορίες συντάξεων.

«Έπρεπε να το κάνουμε   και μας στοίχισε πολύ, ψυχολογικά, …, να ζητήσουμε ….», είπε ο κ. Φορνέρο, αλλά δεν μπόρεσε να τελειώσει την πρότασή της, καθώς δάκρυα της ήρθαν στα μάτια.

Ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι ανέλαβε να τελειώσει εκείνος την πρόταση, λέγοντας τη λέξη «θυσίες», που δεν κατάφερε να πεί η κ. Φορνέρο.

1 comment:

  1. Αντί να κλαίνε μπορούν να παραιτηθούν. Χορτάσαμε να μας κόβουν τους μισθούς και τις συντάξεις κλαίγοντας.....

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...