Thursday, December 29, 2011

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Μια νέα στήλη από σήμερα, με ιδέα "κλεμένη" από την βρεανική Γκάρντιαν, στην οποία αναγνώστες στέλνουν απορίες (ενδιαφέρουσες έως και εξωφρενικές) για διάφορα πράγματα, και άλλοι αναγνώστες, κυρίως εκείνοι που είναι ειδικοί στο εκάστοτε θέμα, ή εάν απλώς τυχαίνει να, ή νομίζουν πως, το γνωρίζουν, αναλαμβάνουν να γραψουν και να στειλουν τις απαντήσεις τους. Αυτές, όταν δεν απορρέουν από την κοινή λογική ή από την επιστημονική εξήγηση, δίδονατι και με χιουμοριστική διάθεση, που και αυτή, ασφαλώς, έχει μιάν εφευρετικότητα.




Ερώτηση 1η, λοιπόν:
Γιατί οι αριθμοί στο κομπιουτεράκι είναι τοποθετημένοι ανάποδα σε σχέση με τους αριθμούς στα τηλέφωνα;

2 comments:

  1. Φίλτατε Χρήστο ή αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να δώσω απάντηση σ'αυτό το " θεμελιώδες " ερώτημα ! αντίθετα καί για να ευθυμήσουμε λίγο μέρες που είναι θα θέσω καί άλλα τέτοια
    " θεμελιώδη" ερωτήματα που πιθανόν να τα βάλει καί αυτά ή Guardian δεδομένου ότι τόσο το ερώτημα σχετικά με τους αριθμούς τηλεφώνου καί computer όσο καί αυτά που σας γράφω είναι σε κάποιες λίστες "εύθυμων γρίφων-σπαζοκεφαλιών" , απ' όπου καί εγώ τα " αλίευσα " , που απλά ανάλογα με την χώρα ίσως τροποποιούνται κάπως .:

    1)Αφού το κολύμπι κάνει καλό στην υγεία τότε γιατί οί φάλαινες έχουν πρόβλημα με το πάχος τους ?
    2)Ή κόλλα Logo αφού κολλάει παντού πώς καί δεν κολλάει και μές στο σωληνάριο ?
    3)Το Πάντα το χαριτωμένο κινέζικο αρκουδάκι στα αγγλικά λέγεται Always καί στά ιταλικά Sempre ?
    4)Το τυρί ή Φέτα πώς λέγεται πρίν κοπεί σε φέτες ? καί
    5)Γιατί οί γιατροί όταν μας λένε να γδυθούμε για να μας εξετάσουν , γυρίζουν την πλάτη αφου ούτως ή άλλως θα μας δουν γυμνούς ?

    Καλή χρονιά σ'όλους με υγεία καί κουράγιο !
    Θοδωρής Αγγελίδης

    ReplyDelete
  2. Ιδού η πιθανότερη εξηγηση, από τον αναγνωστη και πολύτιμη συνεργάτη μας, Φάνη Κάκκο:

    Όταν η Bell αποφάσισε, κατά τα μέσα της δεκαετίας του 1960, να αντικαταστήσει στα τηλέφωνα που κατασκεύαζε το δίσκο επιλογής με πλήκτρα έκανε δοκιμές με πολλές διαφορετικές διατάξεις πληκτρολογίων μέχρι να καταλήξει στο ευκολότερο στη χρήση. Ερευνήθηκαν πολλοί συνδυασμοί όπως για παράδειγμα δυο κατακόρυφες σειρές με πέντε νούμερα η κάθε μια. Τελικά αποφασίστηκε ότι αυτή με τρεις κατακόρυφες σειρές και το 1, 2, 3 στη πρώτη σειρά ήταν η ευκολότερη στη χρήση και έτσι καθιερώθηκε.Όπως ήταν φυσικό αυτό δε θα μπορούσε να επηρεάσει τη διάταξη των πλήκτρων στις αριθμομηχανές μια και κυκλοφορούσαν (μηχανικές εκείνη την εποχή) από τις αρχές του 20ου αιώνα με τη διάταξη που έχουν και σήμερα.

    ReplyDelete

Έκλαιγα όλη νύχτα!...

  ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Από έναν δάσκαλο, που πριν από αρκετούς μήνες μου έστειλε ένα μέϊλ.   Δεν θέλω να πω το όνομά του, γιατί ζούμε μέρες αδ...