Monday, December 5, 2011

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΦΡΑΝΤΖΟΛΑ - Μπρόκολο καπαμά με φρέσκια ντομάτα

Η φίλη μας, εξαιρετική μαγείρισα Κα Ντίνα ό,τι φτιάχνει στο μικρό της εστιατόριο στην παραλία της Αιδηψού, εκεί απέναντι απο τα φέρυ μπόουτ, είναι νομίζω μοναδικό. Δεν περίμενα ποτέ αυτό το μικρό εστιατόριο με όψη ... καφετέριας να φτιάχνει τέτοια πιάτα, με τόση αγάπη, φροντισμένα τόσο πολύ ...  Προχθές, την Παρασκευή το βράδυ πριν απο τις μελιτζάνες σαγανάκι δοκιμάσαμε αυτό το "ταπεινό" πιάτο με μπρόκολο το οποίο μας άρεσε πολύ με όλη την απλότητα του. Η  Κα Ντίνα, πάντα πρόσχαρη, μας είπε με δυό κουβέντες πως είχε μαγειρέψει αυτό το ... αντιπαθητικό μπρόκολο και το είχε μετατρέψει σε ένα πιάτο - γλύκισμα χωρίς καμμιά βαρειά μυρωδιά, οπότε αμέσως...Σάββατο βράδυ μαζί με τη σπάλα απο αρνάκι γάλακτος στο φούρνο με πατάτες Νευροκοπίου (πάντα με την φλούδα τους...) φτιάξαμε και εμείς, αντί για σαλάτα, αυτό το μελωμένο μπρόκολο. Απλά πράγματα δηλαδή, αλλά που αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσετε, έστω και χωρίς να πάτε μέχρι την Αιδηψό !


ΥΛΙΚΑ
1 μπρόκολο (2 ματσάκια).
2 μέτρια κρεμμύδια.
4 καρότα.
 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια του 1 εκ.
2-3 κλωναράκια άνιθο.
φλ. ελαιόλαδο.
3  καυτερές πιπερίτσες.
 αλάτι.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια  μεγάλη κατσαρόλα και το σοτάρουμε ελαφρά για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και αφού σοταριστούν και αυτά για άλλα 2-3 λεπτά ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μπουκετάκια από το μπρόκολο.

 Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα για 1-2 λεπτά και μετά προσθέτουμε 1φλιτζάνι νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σκεπασμένο για 5-6 λεπτά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τις κομμένες ντομάτες, τις καυτέρές πιπερίτσες, αλάτι και λίγο πιπέρι. 

Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 5 λεπτά ακόμα,ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και προσθέτουμε και τουπόλοιπο ελαιόλαδο. Μετά από 1 λεπτό περίπου τραβάμε τοφαγητό από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. Καλή όρεξη!

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...