Thursday, May 26, 2011

Το Πρόσωπο του Αμετανόητου Ελληνάρα (*)



Παναγιώτης Ψωμιάδης, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδοινίας.

Τον περασμένο Απρίλιο καταδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για παράβαση καθήκοντος, καθως μείωσε πρόστιμα παραβάτη για το αδίκημα της νόθευσης καυσίμων. Εχει τεθεί σε αργία.

Την περασμένη Κυριακή φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα "Καθημερινή", όπου έδωσε συνέντευξη στην Μαργαρίτα Πουρνάρα. Η συνάντηση εγινε στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος πηγε με την μαύρη Μερσεντές του να παραλαβει τη δημοσιογραφο από το ξενοδοχείο της. Εκείνη, μόλις μπηκε στο αυτοκίνητο, ..., "επιχείρησα να βάλω τη ζωήν ασφαλείας, αλλά με κοιταξε σχεδόν θιγμένος, δίνοντάς μου διαβεβαιώσεις για το πόσο καλός οδηγός είναι".

Στη συνέχεια τρέχοντας με μεγάλη ταχύτητα, όπως λέει η δημοσιογραφος, έφτασαν στο εστιατόριο όπου θα γευμάτιζαν σε χρόνο dt.

"Εγω ακολουθω πάντα τον αρχηγό", ηταν ή ... έξυπνη ατάκα του Ψωμιάδη. Εξηγωντας ότι για αυτόν αρχηγός ειναι ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου. Δηλαδή: "Αν λεει στις τεχνικές προδιαγραφές ότι μπορω να το πάω με 200 χλμ/ωρα, εγω θα υπακουσω".

Στην ερωτηση της δημοσιογραφου "μα καλά, δεν σας κυνηγάει η τροχαία", ο αποκαλούμενος και "Πανίκας", εν αδεία τελών Περιφερειάρχης απάντησε "με έχουν σταματησει στην Εθνική Οδό, αλλά έπεσα σε τροχονόμο που με συμπαθούσε".

Ιδού, λοιπόν, ένας ακόμα από τους πολλούς "τζάμπα μάγκες" που εμείς οι πολίτες έχουμε αναδείξει στη πρώτη γραμμή της πολιτικής. Ενας γραφικός νταής, ο οποίος πουλάει λαικισμό με τη σέσουλα και καταφέρνει με αυτό να παραμένει αγαπητός και δημοφιλής.

Σε ποιά άλλη χωρα ένας ανωτατος αξιωματούχος θα ομολογούσε ότι αγνοεί τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (που είναι Νόμος), και δεν θα πήγαινε σπίτι του;

Ποιός πολιτικός θα τολμούσε σε άλλη χωρα να "απαγορεύσει" με το  βλέμμα του (δηλαδή με τη ... μαγκιά του) σε συνεπιβάτη του να βάλει την ζωνη ασφαλείας - δηλαδή να είναι νομοταγής.

Που αλλού θα ακουσεις από πολιτικό πρόσωπο να παραδεχεται ότι τον σταματήσε η τροχαία επειδή έτρεχε, αλλά τον άφησαν να φύγει επειδή τον συμπαθούσαν;

Κάτι τέτοιους τυπους βαρέθηκε ο κόσμος. Ελπίζω. Και θα τους συνταξιοδοτήσει οριστικά!

1 comment:

  1. Απίστευτη καρικατούρα.Ακόμα θυμάμαι την προσπάθεια του με βάρκα να σηκώσει ένα τεράστιο αετό που τελικά 'επεσε στην θάλασσα. Και όμως τόσα χρόνια μια τεράστια μερίδα ανθρώπων στήριξε ένα τέτοιο ,,,,πώς να τον χαρακτηρίσεις???

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...