Sunday, May 1, 2011

Εγω θα έδινα το Κύπελλο στον Ατρόμητο (κι άς μην το άξιζε)!

Ο τελικός ΑΕΚ-Ατρομήτου έχει διακοπεί, 8 λεπτά πριν από την κανονική λήξη του. Ακόμα ακούγονται οι κροτίδες των οπαδών της ΑΕΚ, που προκάλεσαν μεγάλης κλίμακας επεισόδια. Είμαι ΑΕΚτζής μέχρι το κοκκαλο, και για μία ακόμη φορά ντρέπομαι, όχι για την ομάδα μου, που κέρδισε δίκαια απόψε, αλλά για τους οπαδούς της – πιο συγκεκριμένα, για αυτόν τον «συρφετο των μαστουρωμένων», πού είναι γέννημα-θρέμμα της λεγόμενης «Ορίτζιναλ», το πιο άρρωστο κομμάτι της ΑΕΚ. Ο γραφικός πρόεδρός της, μάλιστα, έφτασε να γίνει και Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, οδηγώντας την ομάδα μπάσκετ στον υπβιβασμό, που μακάρι να μην τον γλιτώσει στα χαρτιά. Μόνο από τις τέφρες της, έχει ελπίδα να αναγεννηθεί ποτέ αυτή η ομάδα.

Σήμερα, η ομάδα πρέπει να τιμωρηθεί, πολύ αυστηρά για τα επεισόδια που προκάλεσα δικοί της οπαδοί στο ΟΑΚΑ, και νωρίτερα στους Αμπελοκήπους.

Σαφώς και έχει ευθύνη η διοίκηση για την συμπεριφορά των οπαδών της – φτάνει πια να ρίχνουμε συνεχώς την ευθύνη στην αστυνομία που «δεν έκανε καλά τη δουλειά της», όπως λέμε. Όλοι αυτοί οι ταραξίες δεν είναι περιστασιακοί οπαδοί της ομάδας. Είναι ο σκληρός πυρήνας του «πέταλου», και έχουν ονοματεπώνυμο. Μπορεί, δηλαδή, και πρέπει, να ελέγχεται η είσοδος τους σε κάθε αγώνα, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας. Εάν η διοίκηση έχει έστω και υποψία, ότι κάποιος οπαδός μπορεί να προκαλέσει επεισόδια, έχει απολύτως το δικαίωμα να μην επιτρέψει την είσοδό του στον αγώνα.

Πρέπει να συνταχθεί «μπλακ-λίστ» όλων αυτών των αντι-φιλάθλων, και να αποκλειστουν εφ’ όρου ζωής από κάθε αγώνα της ΑΕΚ. Την απλκή αυτή συνατγή εφάρμοσαν στην Αγγλία όλες οι ομάδες, και απαλλάχτηκαν από το καρκίνωμα των λεγόμενων «οργανωμένων». Δεν τους έχει ανάγκη η ΑΕΚ, αυτούς τους «φιλάθλους».  Μπορεί να τους «χρειάζεται» ο κάθε ανασφαλής παράγοντας, αλλά η ομάδα όχι. Αυτοί, πρέπει να φύγουν. Αλλιώς, θα φύγουν, όπως ήδη έχουν κάνει, όλοι οι υπόλοιποι, υγιείς, και σοβαροί, οπαδοί της ομάδας.

Αν ήμουν Πρόεδρος της ΑΕΚ, το ελάχιστο που θα έκανα τωρα θα ηταν να έδινα το Κύπελλο στον Ατρόμητο. Όχι επειδή άξιζε να το κερδίσει βάση της αγωνιστικής του εικόνας, κάθε άλλο. Θα το έδινα, για να μη μείνει στην ομάδα μου η ρετσιθνια ότι κέρδισε ένα Κύπελλο που θα μείνει στην Ιστορία ως Κύπελλο της Ντροπής. Η ΑΕΚ, πρίν ενσκήψει σε αυτήν η διαβόητη «Ορίτζιναλ», ήταν καθαρή ομάδα, που τη σέβονταν όλοι. Εξέπεμπε ήθος, μέσα και έξω από τα γήπεδα. Τώρα, χάρη σ’ αυτούς τους γελοίους κουκουλοφόρους, έχει την φήμη μας από τις χειρότερες ομάδες στην Ευρώπη. Έχει δίκιο ο Πρόεδρος του Ατρομήτου κ. Σπανός, που δήλωσε ότι κάποιοι ασημαντοι παράγοντες (που επιτρέπουν να γίνονται τέτοια πράγματα) κατάντησαν μικρή μια μεγάλη ομάδα.

(Εδώ, οφείλω να πω ότι, παρ’ όλες τις διαφωνίες που ειχα με τον Ντέμη Νικολαίδη, εκείνο που του αναγνωρίζω είναι ότι ήταν ο μόνος που είχε το θάρρος να τα βάλει ευθέως με αυτήν την χαβούζα, και να υποδείξει στην αστυνομία ποιους έπρεπε να συλλάβει για τα επεισόδια που προκαλούνταν)

Έχουν δίκιο, επίσης, οι παίκτες του Ατρόμητου που επιτέθηκαν εναντίον των χούλιγκαν οπαδών της ΑΕΚ, οι οποίοι προσπάθησαν να προπηλακίσουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους που κάθονταν σε ειδική πτέρυγα της εξέδρας. Ο προπονητής του Ατρομήτου, κ. Δώνης, κατήγγειλε ότι μερικοί χούλιγκαν της ΑΕΚ σημάδευαν τα μέλη των οικογενειών των παικτών του Ατρομήτου με πιστόλια για φωτοβολίδες.

Η ΑΕΚ φέρει σοβαρή ευθυνη για όλα αυτά τα «πυρομαχικά» μπήκαν μέσα στο ΟΑΚΑ. Ήταν χρέος της να φροντίσει για την ασφάλεια όλων εκείνων που της έκαναν την τιμή να αγοράσουν εισιτήρια για να δουν ένα παιχνίδι της. Εκείνοι οι υγιείς οπαδοί της ομάδας που έφυγαν πριν από την απονομή, λόγω των χημικών που ρίχτηκαν (από την αστυνομία, και από χούλιγκανς), έχουν κάθε λόγο ακόμα και δικαστικά να κινηθούν εναντίον της ΑΕΚ και της διοργανώτριας αρχής.

Είναι αδιανόητο πως, μία μέρα μετα την είδηση ότι το 7χρονο παιδί από την Ευβοια, που κτυπήθηκε τη νυχτα της Ανάστασης από φωτοβολίδα και τραυματίστηκε σοβαρά, τελικά υπέκυψε στα τραυματά του, κάποιοι «υπεύθυνοι» επέτρεψαν σε 100-200 ανεύθυνους, που δεν ησαν περισσότεροι, να μπουν στο ΟΑΚΑ με ολόκληρη … πυριτιδαποθήκη.

Είναι κοινός τόπος, όμως, ότι όλοι αυτοί οι τυποι δεν είναι φορτωμένοι μόνο με … πυρομαχικά. Είναι, οι περισσότεροι από αυτούς, τίγκα στα ναρκωτικά. Εχουν, δηλαδή, ακόμα ένα «ορατό σημείο» επάνω τους, που «φωνάζει» ότι δεν πάνε στο γηπεδο για να χαρουν ποδόσφαιρο και να υποστηρίξουν την ομάδα τους, αλλά μόνο για να δημιουργησουν επεισόδια. Αυτό είναι το … χάϊ τους.

Με γεια τους με χαρά τους εάν το εκτονώνουν στο σπίτι τους. Σε δημόσιους χωρους, όμως, είναι κίνδυνος-θάνατος. Και κάποιοι οφείλουν να προστατευσουν την υπόλοιπη κοινωνία από αυτούς. Εχω κουρασει σ’ αυτόν τον τόπο να ακουω ότι πρέπει να υποστηρίζουμε τις … μειοψηφίες, να κατανοούμε τα προβλήματά τους, και να τους αφήσουμε να τα εκδηλώνουν. Ωραια! Τρεχάτε να τα πείτε αυτά στον πατερα του παιδιού που σκοτώθηκε από φωτοβολίδα, ή εκείνου που θα σκοτωθεί αύριο-μεθαύριο από χούλιγκαν.

1 comment:

  1. Σοβαρα μιλας ρε Αεκτζη; Που δεν αξιζε ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ το κυπελλο αγωνιστικα...Πλακα μας κανεις; Ο αγωνας ξεκινησε με δικους σας να κοβουν βολτες με φωτοβολιδες στα χερια πισω απο το τερμα μας,σκοραρατε γρηγορα με γκολ τρια μετρα οφσαηντ,μετα ειχαμε ενα δοκαρι και οποτε ανεβαιναμε για γκολ,κατι γινοτανε...Μα αναβατε καπνογονα,μα πεταγατε κροτιδες στο κορνερ...Σοβαρα μιλας; Οταν το αουτσαιντερ χανει με γκολ οφσαηντ,οποτε ανεβαινει για επιθεση κατι γινεται και διακοπτεται,πως να παιξει μπαλα; Ή μηπως νομιζεις οτι τρομαξαμε απο τη "θεορατη Αεκ"; Αν θυμασαι εκεινη τη χρονια σας φεραμε ισοπαλια μες στο Περιστερι και σας κερδισαμε στο Οακα για το πρωταθλημα...Πλακα κανεις λοιπον; Αλλα δεν πειραζει,σας ριξαμε το 2013...

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...