Wednesday, January 5, 2011

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε να κτίσει φράχτη στην περιοχή του Έβρου, στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, για να εμποδίσει την είσοδο λαθρομεταναστών που έρχονται, μέσω της γείτονος, από άλλες χώρες. Καθημερινά, περίπου 200 - 250 παράνομοι μετανάστες περνούν τον Έβρο, ενώ η κατασκευή του φράχτη που θα στηρίζεται σε σιδερένιους δοκούς ύψους 2,5 μέτρων, θεωρείται ότι θα συμβάλει στην αποτροπή τους να διέλθουν από τα συγκεκριμένα σημεία, που αποτελούν την κατ’ εξοχήν χερσαία «πύλη εισόδου», στο βόρειο τμήμα του ακριτικού νομού. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν αρνητικά σ’ αυτήν την απόφαση.

Στη γαλακτοβιομηχανία Δράμας ΝΕΟΓΑΛ ΑΕ υπεγράφη η πρώτη ειδική επιχειρησιακή σύμβαση, βάσει του πρόσφατου νόμου. Προβλέπει μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 9% για την επόμενη διετία.

Αυτοκτόνησε στο σπίτι του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο νεότερος γιος του Σάχη του Ιράν, που ανατράπηκε από την ισλαμική επανάσταση, o Αλιρεζά Παχλαβί, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο ο αδελφός του.



3 comments:

  1. Καλημέρα καλή χρονιά με υγεία,

    Με το τρίτο τι γίνεται?
    Οι επαναλήψεις μας σακάτεψαν......

    ReplyDelete
  2. Επίσης. Ευχομαι και σε σάς ό,τι καλύτερο.

    Και εμένα με έχουν σκατέψει οι επαναλήψεις στο Τρίτο, πόσο μάλλον που η επανάληψη γίνεται άναρχα, και με εκπομπές όπου ειχαν γίνει λάθη.

    Είμαστε σε αναμονή των κρίσεων των αιτήσεων που κάναμε. Οσοι επιλεγουν, αναμένεται να αρχίσουν γυρω στα μεσα Ιανουαρίου.

    Χρηστος

    ReplyDelete
  3. Εύχομαι το καλύτερο.

    Βαγγέλης

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...