Sunday, January 9, 2011

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

«Άνευ προηγουμένου»  χαρακτηρίζει η Frontex (Ευρωπαικός Οργανισμός Συνεργασίας Συνόρων) την εισροή λαθορμεταναστών από τα ελληνικά χερσαία σύνορα, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Καθημερινή». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Frontex, κατά το διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος του 2010, εντοπίστηκαν 31.000 παράνομοι μετανάστες, κυρίως Αφγανοί και Αλγερινοί, να προσπαθούν να εισέλθουν στην Ελλάδα στα σύνορα με την Τουρκία στον Εβρο.


Τη τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 48 ετών ο Ισπανός πρώην προπονητής του Πανσερραικού και του Ηρακλή, Άνχελ Πεδράθα, νικημένος από χρόνια ασθένεια στον εγκέφαλο. Την ύπαρξη του προβλήματος τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν είχε υπογράψει στον Πανσερραικό, αλλά αναγκάστηκε να σπάσει το συμβόλαιό του και να μεταβεί άμεσα στην Ισπανία, όταν διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ανεύρυσμα εγκεφάλου.

Ο Πίτερ Γέιτς, ο Βρετανός σκηνοθέτης του «Bullitt», της ταινίας καταδίωξης που εκτίναξε στα ύψη την καριέρα του Στιβ Μακ Κουίν, πέθανε σήμερα στο Λονδίνο ύστερα από μακροχρόνια ασθένεια. Ηταν 82 ετών.


No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...