Monday, January 3, 2011

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ - Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, κ. Μπουλέντ Αρίτνς, επισκέφθηκε σήμερα το Φανάρι, στην Κωνσταντινούπολη, όπου συζήτησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, μέλη της Ιεράς Συνόδου και την ηγεσία της Ελληνορθόδοξης μειονότητας της Πόλης. Είναι η πρώτη επίσκεψη Τούρκου Αξιωματούχου στο Φανάρι από το 1952.

Κατατέθηκε από τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, τροπολογία στο υπό επεξεργασία αναπτυξιακό νομοσχέδιο, στο οποίο προβλέπεται, ανάμεσα σε άλλα, ότι θα αφαιρείται οριστικώς ή άδεια σε όσους αποδειχθεί ότι κλέβουν στην αντλία καυσίμων.


Πέθανε σήμερα σε ηλικία 64 ετών, σε νοσοκομείο του Σπρόπσαϊρ έπειτα από μακρά αρρώστια, ο σπουδαίος Άγγλος ηθοποιός Πίτ Πόσελθουεϊτ, ο οποίος το 1993 ήταν υποψήφιος για Οσκαρ για τον ρόλο του στην ταινία «Στο Όνομα του Πατρός». Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ τον είχε χαρακτηρίσει «καλύτερο ηθοποιό στον κόσμο».

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...