Sunday, January 2, 2011

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ - Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Η κυβέρνηση της Σρί Λάνκα, 39 χρόνια μετά την ανεξαρτησία της από την Αγγλία, αποφάσισε να διαγράψει από όλα τα επίσημα κιτάπια της την ονομασία Κευλάνη, που ίσχυε επί αποικιοκρατίας. Το όνομα, όμως, θα μείνει μόνο στις συσκευασίες του τσαγιού, αφού οι μεγαλύτερες εξαγωγές γίνονται στην Αγγλία, και οι Εγγλέζοι είναι αδύνατον να συνηθίσουν τσάι που να μην είναι Made in Ceylon.

Τέθηκε σήμερα σε εφαρμογή στην Ισπανία ο αναθεωρημένος αντικαπνιστικός νόμος, που πλέον θεωρείται από τους αυστηρότερους στην Ευρώπη. Βάσει αυτού, το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλα τα μπαρ και εστιατόρια, σε τηλεοπτικές εκπομπές και σίριαλ, και οπουδήποτε κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία. Ο βασικός νόμος ισχύει από το 2006, αλλά έδινε τοι δικαίωμα σε ιδιοκτήτες μπάρ, εστιατορίων και καφετεριών να επιλέξουν οι ίδιοι εάν θα απαγόρευαν το κάπνισμά στα μαγαζιά τους. Οι πιο πολλοί, φυσικά, δεν το απαγόρευσαν. Από σήμερα, δεν έχουν επιλογή.

ΥΓ: Στο Ημερολόγιο, που αρχίζουμε να γράφουμε από σημερα, θα συμπεριλαμβάνονται, επιγραμματικά αλλά και περιεκτικά, μόνο οι σημαντικότερες και πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις της ημέρας, στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...