Sunday, February 28, 2016

ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ, ΑΣΤΕΙΑ ΧΩΡΑ...


Οι αγρότες έχουν στήσει τα μπλοκα του παντού, σε εθνικούς και περιφερειακού δρόμους, σε τελωνεία, έχουν κλείσει και απειλούν να ξανακλείσουν αεροδρόμια. Και απειλούν ότι δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους αντί να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. (Αυτό, ας μην το συζητήσουμε τώρα).

Οι πρόσφυγες/μετανάστες έχουν καταλάβει τις σιδηροδρομικές γραμμές του απαρχαιωμένου ΟΣΕ, διότι δεν μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα επειδή οι Σκοπιανοί, συνεπικουρούμενοι από άλλες 8 χώρες, έκλεισαν τα βόρεια σύνορά μας προς την Ευρώπη.

Και μέσα σε όλα αυτά, αντί να ενωθούν όλες οι στοιχειωδώς σοβαρές πολιτικές δυνάμεις, να καταστρώσουν ένα πρόγραμμα εκτακτης ανάγκης, και να βγουν ανοικτά στον λαό να το ανακοινώσουν, ζητώντας από αυτόν να βάλει πλάτη και να βοηθήσει τη χώρα να βγεί από την δυσκολότερη κατ΄σταση στην οποία έχει βρεθεί μετα τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ο καθένας κάνει την μικροπολιτική του (η κυβέρνηση κατηγορεί την Ευρώπη, η αντιπολίτευση την κυβέρνηση και την Ευρώπη), και οι πολίτες είναι πελαγωμένοι.

Στην Ελλάδα, το Ποτάμι κάνει συνέδριο. Η Γεννηματά ξεκινάει, λέει, την "πορεία (της) προς τον λαό" από την Κρήτη. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου εκδίδει συνεχώς non-papers κατηγορώντας τους αντιπάλους τους, την Ευρώπη, όλη την υφήλιο, ότι φταίνε αυτοί για κάθε τι, ενώ η ίδια, "πιστή στις δεσμεύσεις μας προς τον ελληνικό λαό που μας έχει ψηφίσει τρεις φορές", δίνει έναν "δύσκολο αγώνα κόντρα σε όλους".

Πραγματικά, ακυβέρνητη και αστεία χώρα.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...