Friday, November 22, 2013

ΑΦΗΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΞΑΠΟΣΤΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΩΜΟ ΣΑΣ...

Πριν από λίγο καιρό δημοσιεύτηκε στην Αμερική αυτή η φωτογραφία. Στο μετρό της Νέας Υόρκης, ένας μαύρος άνδρας, πολύ κουρασμένος, έγειρε στον ώμο ενός συνεπιβάτη του, λευκού, που αργότερα μάθαμε ότι λέγεται Ισαάκ και είναι Ορθόδοξος Εβραίος. Όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί (μαύρος, λευκός, Εβραίος, κ,ά) χρησιμοποιήθηκαν από τα ΜΜΕ που ασχολήθηκαν με το θέμα, και ήθελαν να αναδείξουν, μέσα από την διαφορετικότητα των ανθρώπων, που πολλές φορές οδηγεί σε σύγκρουση και αντιπαλότητα, την τρυφερή, ουμανιστική τους πλευρά. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στη Νέα Υόρκη, πολλοί Εβραίοι δεν είναι καθόλου ανοικτοί πρός "άλλες μειονότητες", ιδίως εκείνες των μαύρων, με τους οποίους ελάχιστα συνευρίσκονται, τόσο σε φιλικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Όπως και να έχει, με βάση την πολύ μεγάλη δημοτικότητα που πήρε η φωτογραφία "του κουρασμένου μαύρου να κοιμάται επάνω στον ώμο του ευγενικού ορθοδόξου Εβραίου, Ισαάκ", ο ιστότοπος www.elitedaily.com, που ασχολείται με ανθρώπινα, κοινωνικά και πολλά lifestyle θέματα (αλλά όχι με τη φτήνια με την οποία ασχολούνται με τα ίδια μερικά δικά μας sites...), έκανε το πείραμα που θα δείτε στο βιντεο που ακολουθεί.

Έβαλε, συγκεκριμένα, δικούς του ανθρώπους να υποδυθούν τους κουρασμένους στο μετρό, και να γείρουν στον ώμο του διπλανού ή της διπλανής τους για να ξαποστάσουν. Το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό, και πολύ-πολύ ενθαρρυντικό.
 

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...