Friday, November 22, 2013

BITS & PIECES: Μεσημβρινή εκπομπή



ΕΝΑΣ φίλος μου έπαιξε το γκολφ του το περασμένο Σάββατο στη Γλυφάδα, στην Αθήνα, και στο τραπέζι για τις καθιερωμένες μπύρες βρέθηκε να κάθεται μαζί με αυστηρό Γερμανό. «Η Ελλάδα», του είπε εκείνος κάποια στιγμή όταν η συζήτηση φούντωσε, «είναι η ντροπή της Ευρώπης». Και τότε, ο φίλος μου τον μέτρησε από τον κορυφή ως τα νύχια και, μένοντας εκεί, δηλαδή κάτω, είπε: «ΟΚ. Μίλησε ο λαός που φοράει πέδιλο με κάλτσα». Birdie!...



5705 ευρώ, μικτά, είναι ο μηνιαίος μισθός κάθε μέλος της Βουλής της Ελλάδος. Υπάρχουν, όμως, διαφορετικές διαβαθμίσεις, από εκεί και ύστερα, στα έξοδα κίνησης (σ.σ.: οι της επαρχίας παίρνουν επιπλέον βοήθημα), στα έξοδα οργάνωσης γραφείου, και άλλα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το επίδομα για την οργάνωση γραφείου κυμαίνεται μεταξύ 738,88 και 935,88, πάντοτε μικτά, τον μήνα. Η ταχυδρομική ατέλεια που δικαιούνται οι βουλευτές για να στέλνουν υλικό (κυρίως σε πολίτες της εκλογικής τους περιφέρειας – λές και δεν ζούμε πια στην εποχή του Ίντερνετ, αλλά σε εκείνην του περιστερίου!), είναι στα 909,31 ευρώ, ενώ τα έξοδα κίνησης από 291 μέχρι 648 ευρώ, ανάλογα με την περιφέρεια που εκπροσωπεί ο καθένας. Έτσι, λοιπόν, οι συνολικές αποδοχές ενός βουλευτή μπορεί να κυμανθούν μεταξύ 7644, 79 και 8198, 79 ευρώ τον μήνα, χώρια τα χρήματα που παίρνουν για την συμμετοχή τους σε διάφορες επιτροπές της Βουλής. Επίσης, δεν συμπεριλαμβάνονται και άλλες δαπάνες που καταβάλλονται απευθείας από το λογιστήριο της Βουλής, όπως είναι τα βουλευτικά αυτοκίνητα, και τα εισιτήρια που κόβουν για να ταξιδεύουν.

Είναι η πρώτη φορά που η Βουλή των Ελλήνων δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για τις αμοιβές εκείνων που εκλέγει ο ελληνικός λαός. Έπρεπε να φτάσουμε στα έγκατα της οικονομικής κρίσης για να το κάνουμε και αυτό;
 

80 εκατομμύρια ευρώ ζημιές καταγράφουν, λίγο πριν την εκπνοή του 2013, οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το advertising.gr, ο δανεισμός τους αγγίζει πλέον τα 540 εκατ. ευρώ, και οι συνολικές τους υποχρεώσεις ξεπερνούν τα 803 εκατ. Οι υποχρεώσεις ξεπερνούν το 1 δις για όλες τις επιχειρήσεις μίντια, και ο κύκλος εργασιών είναι στα 270 εκατ. ευρώ.

Όλο το άρθρο, με τίτλο «Στο DNA των μίντια ο δανεισμός», στο http://www.advertising.gr/Article/6844/Sto-DNA-ton-media-o-daneismos/. Δεν θέλω να το κάνω, αλλά θα καταφύγω στο αριστουργηματικό θεατρικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ο θάνατος του εμποράκου», για να αρχίζω να συνηθίζω στην ιδέα ότι μπορεί, πολύ σύντομα, να μιλάμε και για τον θάνατο της εφημερίδας.
 
 
 
 
… μία ιστορία διδακτική και … αριθμητική!*
(*και ολίγον σόκινγκ!...)
 
Μετα από ναυάγιο κρουαζιερόπλοιου, σε έρημο νησί βρέθηκαν οι εξής ναυαγοί:
·         2 Ιταλοί & 1 Ιταλίδα,
·         2 Γερμανοί & 1 Γερμανίδα,
·         2 Άγγλοι & 1 Αγγλίδα,
·         2 Αλβανοί & 1 Αλβανίδα,
·         2 Σουηδοί & 1 Σουηδέζα,
·         2 Ρώσοι & 1 Ρωσίδα,
·         2 Έλληνες & 1 Ελληνίδα,
·         2 Αμερικανοί & 1 Αμερικανίδα.
 
Έναν χρόνο μετά … ακόμα στο νησί: 
ü  Ο ένας Ιταλός, καθάρισε τον άλλον για την Ιταλίδα.
ü  Οι δύο Γερμανοί, έφτιαξαν ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το οποίο ακολουθούν αυστηρώς για να εναλλάσσονται με την Γερμανίδα.
ü  Οι δύο Άγγλοι, περιμένουν κάποιον να τους συστήσει στην Αγγλίδα και έως τότε βολεύονται μεταξύ τους.
ü  Οι δύο Αλβανοί, έριξαν μια ματιά στον ωκεανό, έφτιαξαν μια σχεδία, παράτησαν την Αλβανίδα και εξαφανίσθηκαν.
ü  Οι δύο Σουηδοί, μελετούν το ενδεχόμενο αυτοκτονίας, αφού η Σουηδέζα γκρινιάζει ασταμάτητα για τις αναλογίες του κορμιού της και για την αληθινή φύση του φεμινισμού.
ü  Η Ρωσίδα, αμέσως μετά το ναυάγιο παντρεύτηκε τον ένα Ρώσο. Μετά από λίγο τον παράτησε. Μετά παντρεύτηκε τον επόμενο, τον οποίο επίσης σούταρε.
ü  Οι δύο Έλληνες κοιμούνται:
v  Δευτέρα με την Αγγλίδα,
v  Τρίτη  με την Σουηδέζα,
v  Τετάρτη με την Αλβανίδα,
v  Πέμπτη με την Αμερικάνα,
v  Παρασκευή με την Ρωσίδα.
v  Σαββατοκύριακο πηγαίνουν για ψάρεμα, ενώ η Ελληνίδα ασχολείται με την καθαριότητα...
Στο μεταξύ οι Αμερικανοί, ακόμα σκέφτονται τα αίτια του ναυαγίου.
 
...Κι ένα τραγούδι, με τον Weezer. Island in the Sun. Καλό απόγευμα...
 


No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...