Thursday, July 12, 2012

ΠΟΤΕ, ΑΛΗΘΕΙΑ, ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Η επιλογή μουσικής για την ημέρα, είναι το τραγούδι "Κάπου θα συναντηθούμε" του Γιάννη Μηλιώκα, που εδω το μοιράζεται με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Γιάννη Κούτρα, τον Κώστα Μακεδόνα, και τον Δημήτρη Σταρόβα, στην εκπομπή "Στην Υγεία Μας" του Σπύρου Παπαδόπουλου στην ΕΡΤ. Ειναι ένα παλιό τραγούδι (του τέλους της δεκαετίας του '80 αν θυμάμαι καλά), που σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Αφού, σε έναν τόπο μια σταλιά, που βρίσκεται μάλιστα στο χείλος του γκρεμού, ούτε μία χούφτα άνθρωποι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. Να συναντηθούμε, βρ' αδερφέ, για να γλιτώσουμε τη χώρα μας από την βέβαιή της καταστροφή.

1 comment:

  1. Το τραγούδι αυτό όταν πρωτοκυκλοφόρησε προκαλούσε γέλιο, υπαινιγμό για προσπάθεια αποφυγής της συνάντησης, είχε λίγο αυτοσαρκασμό και καμιά σχέση με την πραγματικότητα και την αλοτροίωση. Σήμερα περιγράφει δυστυχώς τις αλοτροιωμένες σχέσεις των ανθρώπων σε μια πραγματικότητα που επιβάλεται με σκοπό να καταργήσει οτιδήποτε ανθρώπινο.
    Όσο για τους πολιτικούς μας δυστυχώς δεν πρόκειται να συναντηθούν γιατί ο καθένας τους δεν έχει σκεφτεί ποτέ πέρα από τον εαυτό του.

    Χαρά

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...