Sunday, April 22, 2012

ΟΙ ΝΕΟΠΛΟΥΤΟΙ ΡΩΣΟΙ, ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ ΤΟΥΣ...


"Κάνα άααα, μωρό μου, να φας το χαβιαράκι σου!"
 Το έβλεπα πριν από λίγο στις ειδήσεις της τηλεόρασης, και δεν πίστευα ότι μπορεί ο άνθρωπος να έχει πέσει τόσο χαμηλά.

Σ' ένα νάϊτ-κλαμπ της Μόσχας, όπου προφανώς συχνάζουν οι νεόπλουτοι της εκεί ελίτ, έγινε ένας διαγωνισμός για το ποιός θα καταναλώσει την μεγαλύτερη ποσότητα μαύρου χαβιαρού, που είναι ένα από τα ακριβότερα εδέσματα στον κόσμο, σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρόνο.

Νικητής αναδείχθηκε ο κ. Αλεξάντερ Βαλόφ, 49 ετών, ο οποίςο καταβρόχθισε μισό κιλό μαύρου χαβιαριού σε 90 δευτερόλεπτα. Συμμετείχαν 12 άτομα, και το χαβιάρι που καταναλώθηκε κόστισε περί τα 88.000 δολάρια!

Σύμφωνα με στοιχεία της Unicef, από τους περίπου 57 εκατομμύρια ανθρώπους που πέθαναν πέρυσι, τα 10,5 εκατομμύρια ήταν παιδιά κάτω των 5 ετών. Τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά, περίπου 98%, ήταν από αναπτυσσόμενες χώρες, και πέθαναν από αρρώστειες που θα μπορούσαν εύκολα να είχαν αποφευχθεί εάν δεν τα "σκότωνε" η φτώχεια.

$88.000 δολλάρια, που καταβρόχθισαν σε 1,5 λεπτό 12 νεόπλουτοι Ρώσοι για να ικανοποιήσουν Θεός ξέρει ποιά ματαιοδοξία τους, θα ΄μπορούσαν να κτίσουν 30 νοσοκομεία και 750 σχολεία, σε πλήρη λειοτυργία, στη Δημοκρατία του Κονγκο, το Μπουρίντι, την Λιβερία και την Σομαλία.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...