Friday, April 27, 2012

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

1 εκατομμύριο ευρώ φέρεται να ζήτησε η τηλεπαρουσιλάστρια και μουσικός Ευγενία Μανωλίδου από τον Δήμο Πάφου, στη Κύπρο, για να παρουσιάσει μία δική της καλλιτεχνική δημιουργία σε οπερατική παράσταση, με την συμμετοχή, μεταξύ άλλων, και της ήθοποιού Μιμής Ντενίση. Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα "Φιλελεύθερος", απ' όπου και η πληροφορία, το κόστος του ενός εκατομμυρίου, που απορρίφθηκε ασυζητητί από τον Δήμο Πάφου, αφορούσε αμοιβές καλλιτεχνών και προσωπικού, διαμονές, αεροπορικά εισιτήρια, διαφημιστικά έξοδα "καί άλλα".

ΔΙΑΨΕΥΣΗ: Σήμερα, Σάββατο 28/4/2012 εξεδόθη ανακοίνωση από τον Δήμαρχο Πάφο, με την οποία διαψεύδεται το χθεσινό δημοσίευμα του "Φιλελεύθερου" σχετικά με τα χρήματα που φέρεται να ζήτησε η κ. Μανωλίδου για μία οπερατική παράσταση στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πόλης. "Ουδέποτε η κ. Μανωλίδου έθεσε, είτε γραπτώς είτε προφορικά, θέμα κάλυψης ολόκληρου του κόστους της παραγωγής από το δήμο Πάφου", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος κ. Σάββας Βέργας.


1οι στον κόσμο, στην κατανάλωση λαχανικών είναι οι Έλληνες. Σύμφωνα με έρευνα του ΟΟΣΑ, ο μέσος Έλληνας τρώει 257 κιλά λαζανικών τον χρόνο. Στη 2η θέση, με κατανάλωση 252,2 κιλών είναι οι Τούρκοι, και στην 3η, για να συμπληρωθεί το ... φλογερό μεσογειακό τόξο, είναι οι Ισραηλινοί με 197,6 κιλά τον χρόνο. Όμως, ας μην πανηγυρίζουμε, γιατί στην ίδια έκθεση του ΟΟΣΑ προκύπτει ότι η χώρα μας είναι ...

στον κόσμο στην κατανάλωση βοδινού κρέατος. Εδώ, η κατανάλωσή μας φτάνει τα 103,8 κιλά ανά άτομο, τον χρόνο. Στην 1η θέση είναι οι Πορτογάλοι, με μέση ετήσια κατανάλωση κόκκινου κρέατος, κατ΄άτομο, τα 105,9 κιλά.


77η επέτειος σήμερα από την γέννηση του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου, και προς τιμήν του η Google αναπροσάρμοσε σήμερα την πρώτη της σελίδα, όπως βλέπετε, στο www.google.gr. Ο Θ.Αγγελόπουλος έχασε τη ζωή του φέτος, στις 24 Ιανουαρίου όταν, κατα τη διάρκεια γυρίσματος για την καινούργια του ταινία, "Η Άλλη Θάλασσα", παρασύρθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο, τραυματίστηκε σοβαρά, και εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

5.639.500  έφτασε τον μήμα Μάρτιο ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία, φτάνοντας στο ποσοστό-ρεκόρ του 24,4%, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσία της χώρας. Τους πρώτους 3 μήνες φέτος, 365.900 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους. Η Ισπανία έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας απ' όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.



8,3 εκατομμύρια δολλάρια υποχρεώθηκε, από δικαστήριο της Αυστραλίας, να πληρώσει η εταιρεία ταχυφαγίας KFC (Kentucky Fried Chicken), στην οικογένεια ενός κοριτσιού, της Μόνικα Σαμαάμ, η οποία αποδείχθηκε ότι υπέστη σοβαρή εγκεφαιλική βλάβη λόγω δηλητηριασμένου γευματος με κοτόπουλο. Συγκεκεριμένα, η κοπέλλα έπαθε σαλμονέλλα, όταν έφαγε ένα γευμα Twister σε KFC κοντά στο Σίδνευ, και έκτοτε είναι καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα, και δεν μπορεί να μιλήσει. (Πηγή: BBC & Associated Press)

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...