Thursday, September 15, 2011

"Βούλωσ'το!"


Ανευ προηγουμένου επίθεση στον πρόεδρο των Φιλελευθέρων Δημοκρατών της Γερμανίας και υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του κόμματος κ. Γιώργο. Χατζημαρκάκης, μιλώντας χθες το πρωί στο Mega. «Μπήκε πρόεδρος κατά σύμπτωση», είπε, και συμπλήρωσε με γλαφυρότητα ότι «η Μέρκελ είναι τσαντισμένη μαζί του και του είπε βούλωστο, μη μιλάς» με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας περί Ελληνικής χρεοκοπίας - δηλώσεις στις οποίες, παρόλο που του είπαν διάφοροι αξιωματούχοι στη Γερμανία και στην Ε.Ε. να μαζέψει, αυτός επιμένει, και μάλιστα με ύφος περισπούδαστο ότι "δεν έγινε και τίποτα εάν χρεωκοπήσει ή και τεθεί εκτός ευρωζώνης μια χωρα που δεν μπορεί να μαζέψει τα οικονομικά της και να ανταποκριθει στις υποχρεώσεις της.". Στις 12 Σεπτεμβρίου φέτος, βασιζόμενος, λέει, σε "ευαίσθητες και εμπιστευτικές πληροφορίες"¨, έγραψε άρθρο στην έγκυρη εφημερίδα Die Welt, στην οποία εξηγούσε "τα πιθανά ωφέλη από μια χρεωκοπία της Ελλάδος".

Στην ίδια εκπομπή του Mega, o ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής κ. Χατζημαρκάκης, διαχώρισε τη θέση του από τον κ. Ρέσλερ και κατά την ομιλία του σε εκδήλωση που οργάνωσαν τα επιμελητήρια Γερμανίας, Γαλλίας και Ιταλίας με θέμα «Ανάκαμψη τώρα, ένας Ηράκλειος άθλος για την Ελλάδα».

O Φίλιπ Ρεσλερ γεννηθηκε το 1973 στη πόλη Καν Χόα, της επαρχίας Μπα Σιουγέν, στο πρώην Νότιο Βιετνάμ. Υιοθετήθηκε από ένα ορφανοτροφείο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας κοντα στη Σαιγκόν, από ανδρόγυνο Γερμανών που ήδη είχαν δύο δικά τους, βιολογικά παιδιά, και τον πήραν στη Γερμανία σε ηλικία 9 μηνών.


Μεγάλωσε στο Αμβούργο, στο Μπουκεμπεργγκ και στο Αννόβερο, όπου τέλειωσε και το σχολείο το 1992. Σπουδασε ιατρική, και δουλεψε στον στρατό ως στρατιωτικός ιατρός. Είναι πολύ πιστός Ρωμαιοκαθολικός, και ειναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής των Γερμανών Καθολικών. Είναι παντρεμένος με την επίσης ιατρό Βίμπκερ Ρέσλερ, με την οποία έχουν αποκτήσει από το 2008 δίδυμα κοριτσάκια.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...