Thursday, September 8, 2011

Πες'τα χρυσόστομε!...


Ξεσπάθωσε χθές στη Βουλή κατά των δημοσίων υπαλλήλων ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.
«Θεωρώ – είπε - εχθρούς τους γραφειοκράτες. Η γραφειοκρατία είναι αντίπαλος και όχι σύμμαχος ... Δεν είμαι εγώ ο porte parole της ελληνικής γραφειοκρατίας, το 1 εκατομμύριο υπαλλήλους που ταλαιπωρούν τα 10 εκατομμύρια πολιτών, με τη βεβαιότητα ότι "τι μας νοιάζει ο ιδιωτικός τομέας αφού είναι ισόβιος ο δημόσιος" και που μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν. Τα 10 εκατομμύρια πληρώνουν το 1 εκατομμύριο. Αυτό πρέπει να έχει εχθρούς».
Ο κ. Λοβέρδος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β’ εκλογικής περιφέρεια της Αθηνας, Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματικου Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,μ γεννηθής στη Πάτρα το 1956, είπε ότι το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας  μας «συνηγορεί» υπέρ της γραφεοκρατίας, αφου εκεί στηρίχτηκε η νομολογία και η διοίκηση. Καταφέρθηκε ακόμη κατά της «μακάριας» περιβαλλοντικής νομολογίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, «που κατέστρεψε τη χώρα για να προστατέψει άλλα αγαθά».
Θέτοντας τον δάκτυλο επί τον τύπο των ύλων, είπε ότι εάν δεν γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στην διοίκηση της Δικαιοσύνης, «η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει» και πρόσθεσε  πως «όποιος πιστεύει πως μπορεί να ασκήσει πολιτικές χωρίς να νικήσει το ελληνικό Δημόσιο αυταπατάται».
Επιπλέον, με αφορμή παρατήρηση του βουλευτή της ΝΔ Θανάση Γιαννόπουλου για την ανάγκη πυροπροστασίας στα νοσοκομεία, καταφέρθηκε κατά της Αριστεράς, με λόγια που δεν θα περίμενε κάποιος να ακουσει από το στόμα μέλους σοσιαλιστικής (ό,τι, τέλος πάντων και αν σημαίνει αυτό πια) κυβέρνησης, αλλά είναι γνωστό, από την άλλη, ότι ο κ. Λοβέρδος είναι από τους ελάχιστους πολιτικούς του χώρου αυτού που, πρώτον, κάνουν δουλειά, και δεύτερον που δεν έχουν πελατειακά νταλαβέρια, άρα μπορεί και μιλάει ελεύθερα:
 «Σας θυμίζω τον τραγικό θάνατο των τριών προσώπων στην MARFIN. Σας θυμίζω ότι με το που πέθαναν αυτοί οι άνθρωποι, σαν να μην ήταν άνθρωποι, επειδή δεν ανήκαν στην Αριστερά, το θέμα ξεπετάχτηκε σε δέκα λεπτά, ή άντε σε ένα βραδινό δελτίο ή στις κηδείες τους. Διότι στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, η αξία της ζωής είναι μόνον εάν είσαι αριστερός. Αν δεν είσαι αριστερός, σε πεθαίνουν σε δύο ημέρες. Ό,τι γινόταν μετά τον εμφύλιο, αντεστράφη μετά τη μεταπολίτευση».

4 comments:

  1. ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ .

    ΠΑΛΙ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ " ΧΟΡΔΕΣ" , ΚΑΙ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ , ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΩ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ , ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟΥΣ , ΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΟΡΟ , ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ Κο ΛΟΒΕΡΔΟ , ΤΗΝ Κα ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΠ ?

    ΦΙΛΙΚΑ.
    ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ

    ReplyDelete
  2. Θοδωρή μου.

    Ευχαριστω για τη συνεχή τροφή για σκέψη που μου δίνουν τα σχολιά σου. Θα απαντήσω στο ερώτημά σου, αλλά όχι τώρα, γιατί ετοιμάζω την αυριανή εκπομπή και έχω ένα μικρό βουνό μπροστά μου, ψάχνοντας κάποιες "παραγγελιές" των ακροατών. Πτίν το κάνω, όμως, θα ήθελα να μου απαντούσες εσύ σε αντίστοιχο ερώτημα - έτσι για να απαλλαγώ από την έμμονη, ίσως, ιδέα, ότι μερικοί άνθρωποι, και δεν εννοώ εσένα, από τον χώρο της Αριστεράς, είναι εύκολοι στην κατάκριση, και εξαιρετικά δύσκολοι στον έπαινο ενός αντιπάλου. Εσύ, Θοδωρή μου, ποιούς πολιτικούς στην Ελλάδα, σήμερα, θεωρείς ρηξικέλευθους, και γιατί; (Αν και εγω, τη λέξη ρηξικελευθοι δεν την χρησιμοποιησα).

    Χρηστος

    ReplyDelete
  3. Αγαπητέ Χρήστο.

    Δέν θέλω να επιβαρύνω το πρόγραμμα σου καί τόν πολύτιμο χρόνο σου οπότε πρός το παρόν το μόνο που θέλω να παρατηρήσω είναι ότι καί βέβαια τόν όρο ρηξικέλευθος στό παρόν θέμα τόν χρησιμοποίησα μόνο εγώ παίρνωντας λαβή απο τα γραφόμενα του άρθρου αναφορικά με τόν Κο Λοβέρδο , όσο αφορά το γιατί αφ'ενός στήν Ελλάδα κάποιοι απο τήν Αριστερά είναι εύκολοι στήν κατάκριση καί εξαιρετικά δύσκολοι στον έπαινο ενός αντιπάλου καί αφ' ετέρου ποιούς πολιτικούς στήν Ελλάδα θεωρώ εγώ σήμερα ρηξικέλευθους καί γιατί , άς το αφήσουμε σε ένα προσεχές posting γιατί σίγουρα δέν μπορώ να απαντήσω με σύντομα σχόλια.

    Καλο βράδυ καί καλά Πρωινά του Τρίτου για αύριο !
    Θοδωρής Αγγελίδης

    ReplyDelete
  4. Κατ'αρχήν φίλε Χρήστο η όλη αναφορά Λοβέρδου στους Δημοσίους υπαλλήλους στην Γραφειοκρατία και όλο το σούσουρο των ημερών κάθε άλλο παρά στην ουσία ήταν στραμμένο. Ας όψεται η επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ (γι αυτό και κυβερνά τόοοοοσα χρόνια) που θέλοντας να αποσπάσει την προσοχή απο τα σχολικά βιβλία (1η φορά μετά το 1946! δεν θα υπάρχουν στα σχολεία) έριξε την πεπονόφλουδα και όλοι μας την πατήσαμε μεγαλοπρεπώς εκτός απο τους Πανέξυπνους Γερμανούς που μας διαβάζουν πια ανοικτό βιβλίο και πρότειναν μετάταξη υπαλλήλων ευρωπαικού κοινοβουλίου! για την λύση των προβλημάτων μιας και οι υπάλληλοι μας είναι τεμπέληδες και αργόσχολοι. Απαντήσεις στα αστεία Λοβέρδου υπάρχουν είναι εύκολες κατανοητές και δείχνουν το πρόβλημα που υπάρχει. 1ον όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι Μόνιμοι σε όποιο πολιτισμένο κράτος. 2ον είναι κρατικοί υπάλληλοι και βρίσκονται στην διακριτική ευχέρεια του κράτους στο που και πως θα υπηρετούν.3ον Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων) είναι 750.000 και βρίσκεται κάτω απο τον μέσον όρο των κρατών της Ευρώπης. 4ον η Ποιότητα των υπηρεσιών είναι όντως απαράδεκτη αλλά ποιος αλήθεια έχει την μεγάλη ευθύνη? 5ον Σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει με λιγότερους υπαλλήλους το κράτος ας ξεκινήσουμε λοιπόν απο τους Παπάδες τους αργόσχολους των υπουργείων παιδιά βουλευτών διπλοθεσιτών παντός είδους συμβούλων και έλεος ας προσλάβουμε προσωπικό στον Άγιο Σάββα που το βράδυ υπάρχει μια νοσηλεύτρια ανα όροφο και ας αντικαταστήσουμε στο νεκροκρέβατο τις ρόδες που κάθε φορά ο θόρυβός του ανατριχιάζει τον όποιο πολιτισμό μας. Ο Λοβέρδος πιστεύει οτι λέει αλήθειες αλλά είναι ή αδαής ή επικίνδυνος. Ποιος επιλέγει τους Διευθυντες,προισταμένους ποιά κομματικά συμφέροντα επιβάλλουν να μην λειτουργεί τίποτα. Γιατί ο συνδικαλισμός συνεχίζει να είναι το αφεντικό στο δημόσιο γιατι η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση ενώ βρίζουν το ματάκι του κοιτάζει στραβά μπάς και χάσουν την πρωτοκαθεδρία. Δεν είναι απλά ύποπτος ο ρόλος των πολιτικών απλά αυτοί είναι το δημόσιο και όσο γρηγορότερα το καταλάβουμε τόσο γρηγορότερα θα γίνει κάθαρση. Είναι εύκολο κάθε φορά να σου φταίει το σαμάρι αλλά αν θέλεις λύση πρέπει να τα βάλεις με τον γάιδαρο όσο για το σαμάρι όπου και να το τοποθετήσεις θα κάτσει...

    ReplyDelete

Έκλαιγα όλη νύχτα!...

  ΜΙΚΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: Από έναν δάσκαλο, που πριν από αρκετούς μήνες μου έστειλε ένα μέϊλ.   Δεν θέλω να πω το όνομά του, γιατί ζούμε μέρες αδ...