Friday, September 9, 2011

Οι Ανθρωποι Κάνουν τους Αριθμούς

4η Έκτακτη Εισφορά, για ισάριθμη χρονιά, καλείται να πληρώσει ό Έλληνας φορολογούμενος, και μάλιστα εκείνος που ήδη έχει πληρώσει τον φόρο του. Είναι η πρώτη φορά, ίσως, στα παγκόσμια χρονικά, που μία κυβέρνηση φορολογεί φόρο που έχει ήδη πληρωθεί. Η «μεγάλη ληστεία» γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος «σώστε την πατρίδα», στην οποία συμμετέχουν (είτε το θέλουν, είτε όχι) μισθωτοί, συνταξιούχοι, και ελάχιστοι ευσυνείδητοι επαγγελματίες και επιχειρηματίες, αλλά απουσιάζουν οι «μεγάλοι τυχοδιώκτες», που μπορείτε να τους βρείτε όπου υπάρχει ανθρώπινη ανάγκη (αρρώστια, εκπαίδευση, κλπ), αλλά και κάθε είδους «σημαία ευκαιρίας».

700.000 δάνεια, ίσως και λίγα περισσότερα, από αυτά που κάποτε οι τράπεζες μοίραζαν ανεξέλεγκτα σε πολίτες, συνολικού ύψους περίπου 20 δις. ευρώ, χωρίς να ζητούν καμία σοβαρή εγγύηση (κάτι που τις καθιστά, αδιαμφισβήτητα, συνένοχες στο «έγκλημα»), έχουν μπει σε ρύθμιση από τις αρχές του 2010 έως τον Ιούλιο του 2011. Αυτό, από τη μία διευκολύνει τους δανειολήπτες να αποπληρώσουν τα χρέη τους, και από την άλλη εξασφαλίζει, μέχρις ενός βαθμού, από τον άμεσο κίνδυνο να χάσουν ένα μεγάλο μέρος αυτών που έχουν λαμβάνειν.

16% κατεγράφη η ανεργία στην Ελλάδα κατά τον μήνα Ιούνιο. Έπεσε κατά μισή μονάδα από τον Μάιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Το ποσοστό παραμένει ιλιγγιώδες. Και πολύ απλά σημαίνει ότι περίπου 800.000 άνθρωποι στον τόπο μας είναι χωρίς δουλειά. (Σημερινά, 08.09.2011, στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας).

150 παιδιά «αόρατου πατέρα», που σημαίνει ότι είναι αυτά που έχουν συλληφθεί με το σπέρμα του ίδιου δότη, σήμερα στον κόσμο. Ο αριθμός αυτός συνεχώς και αυξάνεται, καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να αποκτήσουν παιδί χωρίς σύντροφο, και αυτό το κάνουν βεβαίως με τεχνητή γονιμοποίηση, καταφεύγοντας πολλές φορές ακόμα και στο Ίντερνετ για να βρουν δότη. Υπάρχουν εκτιμήσεις (όχι επιβεβαιωμένα στοιχεία) ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των παιδιών που μπορούν να συλληφθούν, διά τεχνητής γονιμοποίησης, από τον ίδιο δότη, κάθε χρόνο γεννιούνται μεταξύ 30.000 και 60.000 από σπέρμα που λαμβάνεται από τράπεζες σπέρματος.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...