Friday, September 2, 2011

Αυτή, μάλιστα, είναι πατάτα!


Ο φίλος μου ο Βασίλης, ο Φραντζολάς, που έχει εντρυφήσει στην πατάτα όσο λίγοι, και που (δικαίως τελικά) θυμώνει μαζί μου όποτε τον πρήζω με "τις φοβερές πατάτες Κύπρου", τις οποίες εκείνος τις θεωρεί "σκέτη απάτη", και προσεχώς θα δημοσιεύσουμε το γιατί, ενημερώνει τους φίλους και τις φίλες της καλής, και προπαντός καθαρής μαγειρικής, ότι την εξαιρετική ποικιλία Fabula, την έχει αυτές τις μέρες το Lidl σε 5κιλη συσκευασία, και προτρέπει: "Πάρτε, βράστε την καλά και μυρίστε το "nutty"  'αρωμά της. Σφιχτή, δεν σπαέι, κρατάει τέλειο σχήμα...".

Τα προηγούμενα Χριστούγεννα είχα τραπέζι σπίτι, και ο Βασίλης μου έδωσε μια καταπληκτική συνταγή με πατάτες Fabula στον φούρνο. Καλύτερες δεν έχω ξαναφάει, κριτσινιστές απ' έξω, γεμάτες και σφιχτές μέσα. Με την άδειά του, προσεχώς, θα σας δώσω και αυτήν την συνταγή.

Οσο για τις πατάτες Κύπρου, συναισθηματικά είναι οι καλύτερες, αλλά αντικειμενικά είναι απλώς ένα μέτριο προιόν εξαιρετικού (άν και όχι τόσο ηθικού, αφού τις βουτάνε σε κοκκινόχωμα αφενός μεν για να φανούν ότι όντως ειναι από τα Κοκκινοχώρια, αφ' ετέρου δε για να ζυγίζουν και περισσότερο) μάρκετινγκ!

Ωχ! Θα αφηνιάσουν τώρα οι φίλοι από την μαρτυρικήν νήσον...

Δοκιμάστε τις Fabula.

Μας στέλνει και το εξής link για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα, από τις πιο έγκυρες των πηγών.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...