Sunday, August 3, 2014

ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΑΝΤΙ ΟΦΘΑΛΜΟΥ;

ΤΟΝ ισχυρισμό του Ισραήλ ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί τα παιδιά για ασπίδα, δεν ξέρω αν μπορώ να τον πιστέψω, αλλά σίγουρα δεν μπορώ να τον αποκλείω. Ακόμα κι αν συμβαίνει όμως αυτό, ο βομβαρδισμός στόχων εν γνώσει σου ότι θα κτυπήσεις παιδιά, κανένας πολιτισμός δεν μπορεί να τον αποδεχθεί.

ΘΑ ΠΕΙΣ: Ναι, αλλά απ αυτά τα κτίρια, απ αυτές τις σήραγγες, η Χαμάς εκτοξεύει πυραύλους που πλήττουν άμαχο πληθυσμό και στα δικά μας μέρη.

ΚΑΙ πάλι, κάνεις ό,τι μπορείς για να προστατεύσεις τον δικό σου πληθυσμό, ακόμα και εκκενώνοντας περιοχές, και ταυτόχρονα καταγγέλλεις και εκθέτεις τον εγκληματία. Δεν γίνεσαι και σύ τέτοιος!

ΤΟ κόστος του να έχεις περισσότερους νεκρούς δικούς σου, εφ’ όσον δεν απαντήσεις στις επιθέσεις της άλλης πλευράς, είναι πολύ μικρότερο από εκείνο που τώρα πρέπει να διαχειριστείς έχοντας σκοτώσει εκατοντάδες μικρά παιδιά, ακόμα και μες τα σχολεία τους.


ΔΕΝ υπάρχει δικαιολογία ή άλλοθι για αυτό. Το «οφθαλμός αντί οφθαλμού», για να θυμηθώ πάλι τον Γκάντι, «δεν λύνει κανένα πρόβλημα, απλώς κάνει τον κόσμο πιο τυφλό»!

ΥΓ: Σχόλιό μου στη στήλη "Προσωπικές Οπτασίες" στον σημερινό, 3/7 "Φιλελεύθερο" Κύπρου.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...