Sunday, August 3, 2014

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΣΕΡ ΤΖΟΖΕΦ...

ΣΕΡ ΤΖΟΖΕΦ ΑΛΑΝ ΜΗΛ, 65, Βρετανός πολιτικός, βουλευτής του Εργατικού Κόμματος από το 1962, γνώριμος σε μας από «την σταθερή υποστήριξη προς την Κύπρο στο εθνικό θέμα», όπως βλέπω να αναγράφεται όποτε γίνεται αναφορά στο όνομά του.

ΣΕ δήλωσή του την εβδομάδα αυτή στο ΚΥΠΕ, είπε ότι «το Κυπριακό θα λυθεί και θα αναρωτιόμαστε γιατί πήρε τόσα χρόνια».

ΚΑΠΩΣ … φιλοσοφική η προσέγγιση του, αλλά φρονώ πως τον προβληματισμό του θα πρέπει να τον απευθύνει πρώτιστα στους ομοεθνείς του πολιτικούς που δεν ήταν δα, και δεν είναι ούτε και τώρα, απλοί παρατηρητές του Κυπριακού.

ΕΑΝ κάποιοι, μάλιστα, εκτός βεβαίως από τους Τούρκους, έχουν δείξει πως καθόλου δεν τους ξεβολεύει το συνεχιζόμενο έγκλημα στη Κύπρο, 40 χρόνια τώρα, αυτοί είναι.

ΕΜΕΙΣ, πάντως, αγαπητέ μου σερ, εάν ποτέ λυθεί το πρόβλημα, καθόλου δεν θα αναρωτηθούμε γιατί πήρε τόσα χρόνια για να συμβεί αυτό. Ξέρουμε το γιατί, όπως το ξέρετε και εσείς.

ΤΟ θέμα είναι να το αποκαλύπτουμε και να το διαλαλούμε ασταμάτητα, ώσπου να γίνουμε κουραστικοί, ενοχλητικοί, ακόμα και σε σας που μας αγαπάτε.

ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ έχουμε πολλές, αλλά πουθενά δεν μας οδήγησαν. Έμπρακτη υποστήριξη γυρεύουμε. Και, όπως έλεγε κι ο μέγας Γκάντι, όποιος δεν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά, να μας αφήσει ήσυχους να το κάνουμε μόνοι μας.

(Άρθρο μου, που δημοσιεύεται στον σημερινό, 3/8/2014, "Φιλελεύθερο" Κύπρου, στη στήλη "Προσωπικές Οπτασίες").


No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...