Saturday, December 1, 2012

ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ "ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ"...



«Από όλες τις τυραννίες στον κόσμο, εκείνη που επιβάλλεται για το καλό των θυμάτων της, είναι ίσως η πιο καταπιεστική, η πιο βάρβαρη. Μπορεί να είναι καλύτερα να ζει κάποιος υπό την τυραννία κλεφτών βαρόνων, πάρα υπό την τυραννία παντοδύναμων που δεν παύουν ποτέ να κηρύττουν πως ό,τι κάνουν, είναι για ηθικούς λόγους. Η βαρβαρότητα ενός βαρόνου κλέφτη μπορεί κάποιες φορές να «κοιμάται», η απληστία του μπορεί κάποια στιγμή να κορεστεί. Αλλά, εκείνοι που μας βασανίζουν «για το καλό μας», θα μας βασανίζουν χωρίς τέλος, διότι το πράττουν αυτό με την έγκριση της συνείδησής τους.»
 
Κλάϊβ Στέϊπλς Λούις, γνωστός περισσότερο ως C.S.Lewis, (1898-1963), μυθιστοριογράφος, ποιητής και ακαδημαικός, από το Μπέλφαστ, Ιρλανδία.
 
Μιά παρόμοια "κουβέντα" έχει πεί και ο Γιάννης Μηλιώκας με ένα δικό του τραγούδι.
 

3 comments:

  1. Πάντως φατσικά σε κάποιο πολύ μα πολυ γνωστό μας μοιάζει ! Κώστας το μικρό του καί υπήρξε καί αυτός πρωθυπουργός καί ήταν λέει ...εκσυγχρονιστής !!

    Καλημέρα.
    Αγγελίδης θεόδωρος

    ReplyDelete
  2. Είμαι σίγουρος Θοδωρή πως μπορούμε να βρούμε πολλούς που πληρούν αυτήν την ... προυπόθεση: για το καλό μας. Όλοι το επικαλούνται, και ας μην το έχουν εφαρμόσει. "Για τον λαό", δεν λένε;

    Καλημέρα.
    Χρηστος

    ReplyDelete
  3. Αν και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για όλα αυτά που αποφασίζουν ,και μόνο ότι συνειδητοποιούμε οτι δεν είναι πραγματικά για το καλό μας ,μας βοηθά.Μας βοηθά ν'αντέξει - προς το παρόν- το μυαλό μας και να μην πάρει ανάποδες στροφές ,όπως λέει το τραγούδι.
    Καλό βράδυ,
    Χρύσα Αθανασοπούλου

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...