Tuesday, September 25, 2012

ΑΝ ΗΤΑΝ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK...

Η σύλληψη ενός 27χρονου από τα Ψαχνά Ευβοίας στην Ελλάδα, κατόπιν υπόδειξης μάλιστα από τον βουλευτή της ακροδεξιάς οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», μας πηγαίνει τόσα χρόνια πίσω όσο και ο ξεσηκωμός των φανατικών Μουσουλμάνων για ένα χαζό φιλμάκι που ανέβηκε στο YouTube.

Η ανάρτηση από τον νεαρό, (που αύριο θα δικαστεί στο Αυτόφωρο με την κατηγορία ότι «προσβάλλει το θρησκευτικό αίσθημα»), στο facebook για τον Γέροντα Παίσιο, που τον αποκαλεί «Γέροντα Παστίτσιο» και τον εμφανίζει σαν «σκέτη απάτη που έχει παραπλανήσει χιλιάδες πιστούς», είναι τόσο ηλίθια και σαχλή, όσο και το βίντεο για τον Μωάμεθ που έχει αναστατώσει τους Μουσουλμάνους.

Η ποινικοποίηση, όμως, αυτής της ανοησίας, για την οποία σύμφωνα με την αστυνομία, ο ίδιος ο νεαρός έχει παραδεχθεί ως «επιπολαιότητα και λάθος» του, ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά και οδηγεί σε παρεκτροπές που ο Θεός να βάλει το χέρι του να μη συμβούν. Άλλωστε, όσοι γνωρίζουν καλά τον βίο και την πολιτεία του Γέροντα, ξέρουν ότι εάν διάβαζε ο ίδιος τα όσα εγράφησαν στο διαδίκτυο, πρώτον θα γελούσε με το «Παστίτσιος», θά το έβρισκε έξυπνο, και δεύτερον θα έλεγε ήρεμα προς όλους, Χρυσαυγίτες  και άλλους φονταμεναλιστες, «μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε». Τον δε νεαρό θα τον αγκάλιαζε και θα τον συγχωρούσε.

1 comment:

  1. Αγαπητό filoftero, θα συμφωνήσω απόλυτα ότι η αντίδραση της επίσημης πολιτείας στο θέμα "Παστίτσιος" είναι γελοιωδώς υπερβολική και εξαιρετικά επιλεκτική (στη λογική του "διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο").
    (Για το αν είναι αντιδημοκρατική κρατώ μια επιφύλαξη, δεδομένου ότι έγινε, φαντάζομαι, μέσα στα πλαίσια νόμου που ως Δημοκρατία ψηφίσαμε. Μήπως είναι και μια καλή αφορμή για ουσιαστική συζήτηση επί των προβλέψεων του νόμου;)
    Όμως: αν και η σχέση μου με τη χριστιανική (ή άλλη) πίστη είναι τουλάχιστον χαλαρή, με ενοχλεί η παντελής έλλειψη σεβασμού που παρατηρείται σήμερα προς τις ιδέες και τις αντιλήψεις των συνανθρώπων μας. Είμαστε έτοιμοι να χλευάσουμε δημόσια και κραυγάζοντας ο,τιδήποτε. Με τον (κάθε) Παϊσιο που θεωρείς απάτη μπορείς απλά να μην ασχοληθείς. Ή, αν ασχοληθείς, να προσπαθήσεις να καταρρίψεις τη στάση του με λογική και επιχειρήματα.
    Αυτές οι ιστοσελίδες φτηνού εντυπωσιασμού απλώς αποδεικνύουν την αδυναμία μας να ανεχθούμε το διαφορετικό.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...