Wednesday, September 26, 2012

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΦΥΛΛΟ-ΦΤΕΡΟ

Συναντήθηκα τυχαία με μια φίλη μου, χθες, στην Αθήνα. "Σε διαβάζω", μου είπε. "Έσύ έχεις καιρό να γράψεις", της απάντησα. "Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω. Στέρεψα, ρε Χρήστο", είπε, και το  βλέμμα της ήταν κάπου αλλού. Πολύ μακριά. Χαμένο σε σκέψεις και τοπία που ξέρω ότι είναι οικεία σε όλους μας.

Μια άλλη φίλη, που είδα την ίδια μέρα, λίγο νωρίτερα, μου είπε "μη φοβάσαι την απόσυρση στη δική σου σιωπή, όχι για να ξεφύγεις, αλλά για να πάρεις δύναμη".


"Το Μυστικό Στα Μάτια της". (El Secreto De Sus Ojos). Μια καταπληκτική ταινία του Χουάν Χοσέ Καμπανέλλα, με πρωταγωνιστές τον Ρικάρντο Νταρίν και την εικονιζόμενη Σολεδάδ Βιγιαμίλ, ηθοποιό και τραγουδίστρια από την Αργεντινή. Όμορφη. Γοητευτική. Γυναίκα.

Η ταινία παρακολουθεί τη ζωή ενός νομικού συμβούλου που μόλις βγηκε στη σύνταξη, γράφει ένα μυθιστόρημα, και προσπαθεί να βρεί ένα τέλος που να σχετίζεται με μία υπόθεση δολοφονίας που, επί των ημερών του, έμεινε ανεξυχνίαστη. Η Σολεδάδ είναι δικαστική λειτουργός. Ηταν ερωτευμένοι οι δυό τους, στα νειάτα τους. Αλλά δεν αγαπήθηκαν ποτέ. Το μυστικό, και του φόνου, αλλά και του ανεκπλήρωτου έρωτα, βρισκόταν όντως στα υπέροχα μάτια της...



Σε συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα προεδρεύσει ο Γ.Παπανδρέου, λέει η είδηση. Και διαβάζοντάς την, δεν ξέρω αν θέλω να βάλω τα κλάματα ή να ξεσπάσω σε γέλιο.







Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ήταν γνωστός για το πνευματώδες χιούμορ του. Αλλά και ο θεατρικός συγγραφέας Τζόρτζ Μέρναρντ Σο δεν πήγαινε πίσω στο θέμα αυτό.

Λίγο πριν από την πρεμιέρα του καινούργιου του έργου, Ταγματάρχις Βαρβάρα, ο Σο έστειλε το ακόλουθο τηλεγράφημα στον Τσόρτσιλ: "Εσωκλείω δύο εισιτήρια για την πρεμιέρα του νέου έργου μου. Φέρε και φίλο, αν έχεις...". (Σημ: Ο Τσόρτσιλ είχε μόλις χάσει τις εκλογές!).

Εκείνος, όμως, δεν "μάσησε" και απάντησε αμέσως: "Δεν μπορω να παραβρεθώ στην πρώτη βραδυά. Θα είμαι όμως στην δεύτερη, αν υπάρξει!"

Να! Αυτή είναι αντιπαράθεση που την χαίρεσαι και την απολαμβάνεις. Υψηλού επιπέδου.

Οι πιθανότητες να ξαναδιπλώσεις σωστά το φύλλο οδηγιών φαρμάκου, είναι μηδέν στις όσες κι αν προσπαθήσεις.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...