Tuesday, September 28, 2010

Της ημέρας...

-- Παραδόθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, η επιστολή υπόμνημα του κ.Κώστα Καραμανλή. Ο πρώην Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι σύμφωνα με 4 εκθέσεις εκτιμήσεων που διενεργηθηκαν, 2 από το Σωμα Ορκωτών Εκτιμητών, 2 από ξένους Οίκους, δεν προκύπτει ότι το Κράτος ζημίωσε από τις ανταλλαγές ακινήτων που προτάθηκαν στη Μονή προκειμένου να μείνει η Λίμνη Βιστωνίδας στο Κράτος.



-- Εν αναμονή της ψηφοφορίας για το εάν και πώς θα συνεχίσουν οι ιδιοκτήτες ΔΧ φορτηγών τις κινητοποιήσεις τους, οί έμποροι και επιχειρηματίες (μικροί και μεγάλοι) δηλώνουν ότι η χωρα ζημιώνει περί τα 2 εκατομύρια Ευρω την ημέρα από την συνεχιζόμενη αναρχία που επικρατεί στον χώρο των μεταφορών, και ότι προτίθενται να προσφυγουν στη Δικαιοσύνη. Αυτό, δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι θα βρουν το δίκιο τους, ακόμα και εάν βγεί πόφαση υπέρ τους. Ετσι δουλεέυι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα.



-- Στα πρατήρια καυσίμων, αναρτώνται από χθες οι γνώριμές μας, ιδιόχειρες ταμπέλες με τις λέξεις "Αμόλυβδη Τέλος". Σε λίγο, στις επόμες τέτοιες ταμπέλες που θα αναρτηθούν, η λέξη "Αμόλυβδη" θα έχει αντικατασταθεί αό την  λέξη "Ελλάδα".


********************************************************


-- Οπως διάβασα νωρίστερα σημερα στην ιστοσελίδα των "Νέων" (http://www.tanea.gr/):


"Αυξήθηκαν κατά 219,1 δισ. ευρώ οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες τον Αύγουστο, με εξαίρεση αυτές της κεντρικής κυβέρνησης και των χρηματοπιστωτικών οργανισμών, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Πρόκειται για την πρώτη αύξηση μετά από επτά μήνες πτωτικής πορείας. Τον Ιούλιο οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είχαν διαμορφωθεί στα 218,4 δισ. ευρώ. Άνοδο σημείωσαν οι τραπεζικές καταθέσεις και σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, όπως την Πορτογαλία και την Ισπανία, ενώ οι καταθέσεις στην Ιρλανδία υποχώρησαν οριακά."


-- Το Πανεπιστήμιο του Λήντς στην Αγγλία, έδωσε κινητά τηλέφωνα της i-Phone σε περίπου 500 φοιτητές της Ιατρικής Σχολής ωστε να έχουν με αυτά άμεση πρόσβαση σε διαλέξεις, σημειώσεις, ιατρικά συγγράματα και συνταγολόγια. Οι φοιτητές του 4ου και 5ου έτους θα ξοδεύουν αρκετό χρόνο εκτός Πανεπιστημίου, κάνοντας την πρακτική τους σε νοσοκομεία, και έτσι τα κινητά που τους δωρίζουν θα είναι φορτωμένα με το υλικό που χρειάζονται για να μπορουν ανά πάσα στιγμή να ειναι ενημερωμένοι.\



-- Η Blackberry, εν τω μεταξύ, έδωσε σημερα την δική της "απάντηση" στο iPad της Apple. Το δικό της tablet computer φερει το όνομα Playbook και θεωρείται πιο "επιχειρηματο-κεντρικό" απ' ότι εκείνο της Apple. Αναλυτές δηλωσαν ότι είναι μία "πολύ έξυπνη κίνηση" από την εταρεία Research in Motion (RIM) που κατασκευάζει τα Blackberry. "Ειναι από τις πιο συναρπαστικές στιγμές στην ιστορία της εταιρείας μας", δηλωσε σημερα από το Σαν Φρανσίσκο, όπου έγινε η παρουσίαση, ό Ελληνας Διευθύνων Σύμβουλος της RΙΜ, ο εικονιζόμενος κ. Μάικ Λαζαρίδης.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...