Tuesday, March 20, 2018

Ο ακροβάτης του Cirque De Soleil που έπεσε στον θάνατό του.



Ο Γιάν Αρνό, 38, ένας από τους πιο έμπειρους ακροβάτες της  φημισμένης σε όλο τον κόσμο πολυθεματικής ομάδας ακροάματος Cirque du Soleil (Το Τσίρκο του Ήλιου), έκανε βουτιά προς τον θάνατό του μπροστά στα έντρομα μάτια των θεατών στη Φλόριντα, ΗΠΑ, το Σάββατο βράδυ.
Ένας ιμάντας από τον οποίο κρατιόταν και έκανε μια ακροβασία ξέφυγε από την λαβή του, κατά την διάρκεια της παράστασης με τίτλο Volta.
Μεταφέρθηκε αμέσως σε νοσοκομείο της Τάμπα, αλλά λίγο αργότερα υπέκυψε στα βαριά του τραύματα.
«Η οικογένεια του Cirque de Soleil τελεί υπό σοκ από αυτήν την ανείπωτη τραγωδία. Ο Γιαν ήταν μαζί μας εδώ και 15 χρόνια, και όσοι τον γνωρίσαμε από κοντά τον αγαπήσαμε βαθιά», δήλωσε ο Πρόεδρος του μουσικο-ακροβατικού θιάσου, Ντανιέλ Λαμάρ.
Πρόκειται για τον 3ο ακροβάτη του θιάσου που βρίσκει τον θάνατο εν ώρα παράστασης τα τελευταία 34 χρόνια.
Συνάδελφοί του που παρακολουθούσαν το νούμερό του από τα παρασκήνια, είπαν πως πρόσεξαν ότι του ξέφυγε ο ιμάντας από τη λαβή του, και ότι ήταν πασίδηλη η προσπάθειά του να ξανακρατηθεί.
Ένας θεατής, ο Μπεν Ρίτερ, είπε ότι μόλις ο ακροβάτης προσγειώθηκε στη σκηνή «έχασε τις αισθήσεις του και έμεινε στο καναβάτσο ακίνητος».
Ο γεννημένος στη Γαλλία Γιαν Αρνό ήταν παντρεμένος και είχε δύο ανήλικα παιδιά.

Οι υπόλοιπες παραστάσεις του θιάσου στη Φλόριντα ακυρώθηκαν.

*Με πληροφορίες από Πρακτορεία, Guardian και Daily Telegraph

1 comment:

  1. κρίμα... κι η τέχνη έχει απώλειες...

    χρόνια πολλά

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...