Saturday, November 21, 2015

ΕΚΛΟΓΙΚΕΥΤΕΙΤΕ!*


*Άρθρο του κ. Θάνου Τζήμερου στο facebook του, για τις αυριανές, 22/11, εκλογές στη Νέα Δημοκρατία.

Αύριο, ένα κόμμα για το οποίο έχω γράψει μύρια όσα (αρνητικά) έχει εκλογές. Αν είχαμε απλώς μια ανεπαρκή κυβέρνηση, θα έλεγα ότι το καλύτερο σενάριο θα ήταν να εκλεγεί πρόεδρος ένα από τα παλαιοκομματικά "φαβορί", να βουλιάξει η ΝΔ, να πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό στις επόμενες εκλογές, να διαλυθεί στη συνέχεια, ώστε οι βαρώνοι μαζί με το μπαλέτο της ελαφρολαϊκής δεξιάς να πάνε να συναντήσουν τους παλιούς τους γνώριμους (Μπαλτάκους, Καμμένους, Νικολόπουλους, Πολύδωρες, Ψωμιάδηδες κ.λπ.) να απεγκλωβιστούν οι κεντροδεξιοί φιλελεύθεροι (ψηφοφόροι και στελέχη) και να φτιάξουμε ένα σοβαρό ευρωπαϊκό κόμμα που θα χτίσει τη χώρα από τα ερείπια.
Όμως έχουμε την χειρότερη μεταπολεμική κυβέρνηση στην Ευρώπη. Και δεν έχουμε καθόλου χρόνο. Κάθε μέρα που περνάει μάς πηγαίνει όλο και βαθύτερα στην άβυσσο. Μού σηκώνεται η τρίχα όταν σκέφτομαι ότι με τόσους κινδύνους γύρω μας και με τέτοια διάλυση της οικονομίας και του κράτους, οι τύχες μας είναι στα χέρια ψυχικά διαταραγμένων, απατεώνων και ηλίθιων. Ο θίασος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να φύγει χθες.
Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο μια ανανεωμένη φιλελεύθερη ΝΔ με πρόεδρο Κυριάκο ή Άδωνι. Κάνω έκκληση στους πολιτικούς ή διαδικτυακούς μου φίλους να πάνε αύριο, κλείνοντας την μύτη από την παλαιοκομματική μπόχα που αναδίδει αυτό το απολιτικό μόρφωμα, και να ψηφίσουν, αγνοώντας το συναίσθημα και προτάσσοντας τη λογική. Κι αν προϋπόθεση είναι η τυπική έστω εγγραφή στη ΝΔ, ας πάει και το παλιάμπελο. Ας γραφτούν για μια μέρα ή έστω για μια εβδομάδα αν υπάρξει δεύτερος γύρος. Αν εκλεγεί ένας από τους δύο φιλελεύθερους υποψήφιους, η πολιτική τράπουλα ξαναμοιράζεται. Αν βγει ένας από τους άλλους δύο, η χώρα θα οδηγηθεί σε μια μακρά και πολύ πικρή περίοδο απόλυτης απαξίωσης, και στο εξωτερικό και στο εξωτερικό, με οδυνηρότατες συνέπειες.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...