Saturday, June 7, 2014

ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ;*



ΟΥΛΙ ΧΕΝΕΣ, 62, Γερμανός επιχειρηματίας, πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος της φημισμένης Μπάγερν του Μονάχου. Άρχισε τη Δευτέρα 2 Ιουνίου να εκτίει την ποινή κάθειρξης 3,5 χρόνων για φοροδιαφυγή. Οδηγήθηκε στη φυλακή Λάντσμπεργκ της Βαυαρίας. Είχε κριθεί ένοχος από δικαστήριο για την απόκρυψη 28,5 εκατ. ευρώ από το κράτος, έχοντας τα χρήματα αυτά σε τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία. Την ίδια μέρα που βγήκε η απόφαση, ο Χένες δήλωσε ότι θα την αποδεχτεί χωρίς να καταφύγει σε έφεση, και αμέσως παραιτήθηκε από το προεδρικό του αξίωμα στην Μπάγερν.

ΕΚΕΙΝΟ που έκανε, όμως, διαβάζω στον γερμανικό Τύπο, ήταν να υποβάλει αίτηση να μην εκτίσει την ποινή του στη συγκεκριμένη φυλακή διότι τον περασμένο Μάρτιο, μετά την καταδίκη του, περίπου 150 δημοσιογράφοι πήραν άδεια να επισκεφθούν την φυλακή στο Λάντσμπεργκ, και ξεναγήθηκαν εκεί από τις σωφρονιστικές αρχές, και είδαν ως και το κελί στο οποίο θα φιλοξενηθεί. (Φωτό). Ο Χένες το είδε αυτό ως παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής, ακόμα και εάν θα ήταν φυλακισμένος. Φοβήθηκε δε, ότι «με την ξενάγηση τόσων δημοσιογράφων» στη φυλακή, θα βρίσκονται πολλοί έγκλειστοι αλλά και υπάλληλοι της φυλακής που ευχαρίστως θα έδιναν στα ΜΜΕ πληροφορίες για το τι κάνει καθημερινά μέσα και έξω από το κελί του. Η αίτηση του Χένες να εκτίσει την ποινή του σε άλλη φυλακή απορρίφθηκε και «το δέχομαι αυτό σαν δίκαιο μέρος της τιμωρίας μου», δήλωσε.

ΤΩΡΑ, πώς να μην κάνει κάποιος συγκρίσεις; Πώς να αδικήσεις τους Γερμανούς – την Μέρκελ, τον Σόϊμπλε, και όποιον άλλον θέλετε – που γίνονται έξαλλοι καθώς διαπιστώνουν, τουλάχιστον για την Ελλάδα, ότι εξακολουθεί να γίνεται μεγάλης κλίμακας φοροδιαφυγή, και ότι δεν διαφεύγουν μόνο τα χρήματα, αλλά και οι εισπράκτορες αυτών; Ενώ αυτοί, όποιος φοροδιαφεύγει, όπως και να λέγεται, όποιος και να είναι, έχει τις συνέπειες του νόμου. Δίκαια, γρήγορα, και χωρίς «πολλά-πολλά».

(*) Εάν έκανε ό,τι κι ο Πρόεδρος της Μπάγερν;


No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...