Wednesday, February 26, 2014

O ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ


ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, 51, δημοσιογράφος με αναστολή πλέον! Αναστολή, διότι χθες μάζεψε στα γραφεία του ειδησεογραφικού του portal, www.protagon.gr, όλους τους συνεργάτες του και τους ανακοίνωσε ότι πήρε την μεγάλη απόφαση να πολιτευτεί, και ως εκ τούτου αποσύρεται από την ενεργό δημοσιογραφία. Μίλησε για ένα νέο πολιτικό κίνημα που θα φέρει την ονομασία «Ποτάμι» το οποίο, όπως είπε, εύχεται να παρασύρει όλους τους ανθρώπους «της κοινής λογικής», να πάρουν την τύχη στα χέρια τους και «να αλλάξουν επιτέλους την κακιά μοίρα αυτού του τόπου». Το ιδιότυπό του «μανιφέστο», τιτλοφορείται «Ξεκινάμε!», και δημοσιεύεται στο πιο πάνω site. Το κόμμα θα κατέβει στις Ευρωεκλογές, εκείνος όμως όχι. «Δεν έχω – λέει – τα προσόντα, καλά-καλά δεν ξέρω ξένες γλώσσες». Εάν πάει καλά το «Ποτάμι» στις Ευρωεκλογές, «τότε θα αποφασίσουμε τις θα κάνουμε στις εθνικές». Εάν όχι, «θα γυρίσω στην δημοσιογραφία». Ο Σταύρος Θεοδωράκης γεννήθηκε στα Χανιά, και τις κρητικές του ρίζες τις αξιοποίησε ανοίγοντας στην Αθήνα ένα από τα πιο επιτυχημένα εστιατόρια κρητικής κουζίνας, το Αλάτσι. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον ραδιοφωνικό σταθμό «902 Αριστερά στα FM», και αφού πέρασε από πολλά ΜΜΕ, κατέληξε στο Mega με τους «Πρωταγωνιστές» του, και στο protagon.gr, ένα από τα πιο δημοφιλή sites απόψεων.

2 comments:

  1. Καλημέρα σε όλους,

    Το μόνο που θα θελα να αναφέρω σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, γιατί τα σχόλια που έχω ακούσει τις τελευταίες μέρες με λυπούν και με κάνουν να ντρέπομαι που ζω σε αυτή τη χώρα, είναι ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΤΡΕΧΟΥΜΕ.
    Ας δώσουμε την ευκαιρία σε κάποιον (οποιονδήποτε) να μας πει ότι έχει να μας πει και μετά ας τον κρίνουμε. Αυτή μας η νοοτροπία τελικά, πότε θα αλλάξει και τι πρέπει να γίνει ακόμη για να καταλάβουμε όλοι μας, οτι δεν έχουμε περιθωρια λαθών στις πολιτικές επιλογές μας; Καταδικάζουμε έναν άνθρωπο και τον κρίνουμε πριν ακόμα προλάβουμε να ακούσουμε-κατανοήσουμε ότι έχει να μας πει. Τόσα χρόνια που ψηφίζαμε τα δυο μεγάλα κόμματα δεν είχαμε ευθύνες; Δεν αναφέρομαι στα ποσοστά του καθενός, αλλά όλοι μας σε ανάλογη στιγμή βάλαμε ένα λιθθαράκι για να καταλήξουμε στο σημερινό αποτύπωμα της χώρας μας. Ας αναλογιστεί ο καθένας απο εμάς τι έκανε στο παρελθόν και ας "ψάξει" στον άμεσο και στενό οικογενειακό του κύκλο να δει ποιος συγγενείς του "βόλεψε" το παιδί του σε μια θέση στο δημόσιο, ποιος χρειάστηκε μια χάρη και τον εξυπηρέτησε και πάει λέγοντας. Όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι και όλοι μας πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τις θέσεις και τη στάση μας. "Δεν ψηφίζω" δεν ειναι στάση ζωής, ούτε πολιτική τιμωρία. Το αντίθετο θα έλεγα.
    Επλίζω όσοι διαβάσουν το άρθρο μου να έχουν την τόλμη και τη δύναμη να κάνουν αυτό που πρέπει και να μην επαλάβουμε τα λάθη και τη νοοτροπία του παρελθόντος. Ας προσπαθησουμε όλοι μαζί να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο. Ας θημηθούμε όλοι μας πως είμαστε Ελληνες και πως οφείλουμε σ αυτό τον τόπο που ζήσαμε-ζουμε να τον φροντίζουμε και να τον κάνουμε καλύτερο. Αν εμείς οι ιδιοι δεν ειμαστε άξιοι να σεβαστούμε τον τόπο μας και να του φερθούμε ανάλογα, κανένας άλλος δεν πρόκειται να το κάνει για λογαριασμό μας.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αυτό που με απογοητεύει και με απελπίζει ταυτοχρόνως είναι πως ως πολίτες (;) δεν έχουμε αλλάξει συμπεριφορά από συστάσεως του νέου Ελληνικού κράτους, κοντά 200 χρόνια πλέον... Ειλικρινά, δεν μπορώ να εντοπίσω με βεβαιότητα τί φταίει.

      Delete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...