Saturday, September 28, 2013

LIVE BLOG: Η ΧΑ ΩΣ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ"


19.16: Εξήλθαν, φορώντας χειροπέδες και με ισχυρή αστυνομική συνοδεία, από το κτίριο της ΓΑΔΑ, οι συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής, με πρώτον, μπροστα, τον αρχηγό τους Νίκο Μιχαλολιάκο. Κρατούσε δερμάτινο τσαντάκι, δυσανασχετούσε που οι αστυνομικοί τον κρατούσαν από τα χέρια, και φώναξε κάτι που δεν ακούστηκε καθαρά. "Δεν λυγίζουμε. Ζήτω η Ελλάδα", φώναξε ο Ηλίας Κασιδιάρης. Ο κάθε ένας επιβιβάστηκε σε διαφορετικό αυτοκίνητο, και μεταφέρθηκαν στα δικαστηρια της Σχολής Ευελπίδων, όπου έφθασαν μετά 3,5 λεπτά. Εκεί, οδηγήθηκαν αμέσως στο γραφείο του Εισαγγελέα, ο οποίος τους απήγγειλε επισήμως την κατηγορία. Η διαδικασία είναι ότι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμία 3-5 ημερών ώστε να ετοιμάσουν τις απολογίες τους, και στη σνέχεια οι ανακριτές θα αποφασίσουν αν θα πρέπει να προφυλακιστούν ή όχι. Στο μεταξυ, θα παραμείνουν κρατούμενοι στη ΓΑΔΑ

16.20: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματέιας του ΣΥΡΙΖΑ για τα σημερινά γεγονότα. Ιδού απόσπασμα της ανακοίνωσής του:

«Έχουν τεράστιες ευθύνες, όλοι όσοι τώρα κάνουν πως ξαφνιάζονται και υποκριτικά, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης, αναγκάζονται να πράξουν τα αυτονόητα, Είναι οι ίδιοι που μέχρι χθες έδειχναν ανοχή και συνενοχή. Είναι οι ίδιοι που έκαναν τα στραβά μάτια για τη διαπλοκή των εγκληματιών με θύλακες μέσα στον κρατικό μηχανισμό. Είναι οι ίδιοι που ανερυθρίαστα έκαναν σκέψεις ακόμα και για μετεκλογική συνεργασία μαζί τους».

16.01: Τηλεφώνημα για βόμβα στην Ευελπίδων όπου αναμένεται να μεταχθούν στις επόμενες ώρες οι συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής.

15.50: Επιβεβαιώνεται η πληροφορία ότι με εντολή του Φρούραρχου της Βουλής αποκλειστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία ο 1ος όροφος της Βουλής των Ελλήνων, όπου βρίσκονται τα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής. Εκεί, οι ανδρες της Αντιτρομοκρατικής κάνουν έρευνα στα γραφεία της Όργάνωσης.

5.42: Κινητικότητα οχημάτων της αστυνομίας έξω από την ΓΑΔΑ, εν όψει της επικείμενης, μετα τις 4.00 μεταγωγής των συλληφθέντων στελεχών της Χ.Α. στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, όπου θα απαγγελθούν στον κάθε έναν αό αυτούς η κατηγορία, βάσει των αποδεικτικών στοιχείων που συνέλεξαν και μελέτησαν οι εισαγγελείς.
  15.20: Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, κρατώντας μόνο ελληνικές σημαίες και μη φορώντας τις μαύρες φανέλλες της οργάνωσης, ούτε φέροντας τα ναζιστικής ομοιότητας εμβλήματά της, διατάχθησαν να μεταφερθούν λίγο μακρύτερα από τη ΓΑΔΑ. Τωρα είναι μαζεμένοι στη συμβολή Αλεξάνδρας-Σούτσου, φων΄ζοντας "αίμα και τιμή, Χρυσή υγή", και τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο.
 15.13 προσέρχεται στη ΓΑΔΑ και παραδίδεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος. "Ήρθα μόνος μου. Ζήτω η Δημοκρατία", ήταν η βαρυσήμαντη δήλωση που έκανε.  






Οπαδοί της Χ.Α. τώρα έξω από την ΓΑΔΑ, φωνάζουν διάφορα συνθήματα πατριωτικού εριεχομένου, κυματίζουν ελληνικές σημαίες και τραγοιυδούν τον Εθνικό Υμνο. (2.19)

Το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Αρτέμηςε Ματθαιόπουλος ρωτήθηκε πριν από λίγο από τον ανταποκριτή του BBC στην Αθήνα Mark Lowen "εάν αυτό είναι η αρχή του τέλους της οργάνωσης", απάντησε "ειναι η αρχή του τέλους της κυβέρνησης". (2.17)

10 εισαγγελικοί λειτουργοί βρίσκονται στην υπηρεσία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας πο έχει αναλάβει την εκτέλεση των εντολών σύλληψης. (2.14)

Ανήκουν και οι 2 στον λεγόμενο "σκληρό πυρήνα" αυτής της εκλημαικής οργάνωσης. Το πόρισμα των εισαγγελέων αναφέρει ότι η οργάνωση αυτή, με αρχηγό τον Μιχαλολιάκο, τον οποίο τα άλλα μέλη αποκαλούσαν "Φίρερ", είχε ιεραραχία και αυστηρή πειθαρχία. Εκείνοι που εκτελούσαν τις εντολές της αρχηγικής ομάδας, που ειχε 6 μέλη, ήταν οι λεγόμενοι "πυρηνάρχες". (2.11)

Ο θεωρούμενος ως υπαρχηγός της οργάνωσης, Χρήστος Παππάς, παραμένει ασύλληπτος. Το ίδιο και ο βουλευτής Μίχος. (2.10)

Συνεδριάζει μέχρι αυτήν την ώρα η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για να εκτιμήσει την κατάσταση. (2.04)
Από τους 32 εναντίον των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα, έχουν συλληφθει μέχρι τώρα οι 17. (2.00)

Ένας ειδικός φρουρός είναι μεταξύ των συλληφθέντων για τη
δράση της Χρυσής Αυγής, ενώ ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για έναν ακόμη αστυνομικό. Ο ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί στην ομάδα ΔΙΑΣ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ενοχοποιείται για σχέσεις με την οργάνωση από τηλεφωνικές επικοινωνίες του με μέλη της ΧΑ, οι οποίες προέκυψαν από την άρση τού απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Λέγεται πως ένας από τους λόγους της επίσπευσης της διαδικασίας έκδοσης εντάλματος σύλληψης εναντίον της ηγεσίας και των στελεχών της Χ.Α, είναι για να προλάβαιναν τις τυχόν παραιτήσεις τους ως βουλευτές και να μήν έχουμε, άμεσα τουλάχιστον, πολιτική αναστάτωση. Δεν ξέρω τι γίνεται από εδώ και πέρα. Θα ψάξω, θα διαβάσω, και θα ενημερώσω.
 

2 comments:

  1. Καλησπέρα σας,

    Περιμένω να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για να μπορέσω να βγάλω τα τελικά συμπεράσματα, διότι παρόλου που σε γενικές γραμμές φαίνονται λογικά όσα συνέβησαν απο το πρωί, έχω τις αμφιβολίες μου.
    Είναι τυχαίο οτι σήμερα ο πρωθυπουργός στις 14:00 το μεσημέρι πετούσε για Νεα Υόρκη για να συζητήσει για το συγκκριμένο ζήτημα;
    Δε θα πω τίποτα περισσότερο, μέχρι νεοτέρας. Ωστόσο η αλήθεια νομίζω θα φανεί τις προσεχείς μέρες.

    Καλό σας βράδυ.
    Τάνια Κοντίδη

    ReplyDelete
  2. Πέρα από τα πρόσφατα γεγονότα εξακολουθώ να αναρωτιέμαι, γιατί άφησαν τη συμμορία να φτάσει ως εδώ, σε τι τους εξυπηρετούσε η ύπαρξή της;
    Δεν ήξεραν, δεν το περίμεναν;
    Και για μα ακόμα φορά αναρωτιόμαστε όλοι, τι είναι αυτοί που μας κυβερνούν, ηλίθιοι ή ανίκανοι; Και τι από τα δυο είναι χειρότερο;

    Καλή εβδομάδα να έχετε.

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...