Saturday, September 28, 2013

ΣΤΗ ΓΑΔΑ ΩΣ ΚΟΙΝΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ



Συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στην Αθήνα, και προσήχθησαν ηδη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ), ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, 4 βουλευτές της (Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός, Νίκος Μίχος) και άλλα μέλη του κόμματος , που πλέον χαρακτηρίζεται, μέσω του εισαγγελικού πορίσματος, ως  "εγκληματική οργάνωση".

Εχουν συλληφθει μέχρι στιγμής (12.15, 16 από τα 36 στελέχη της Χρυσής Αυγής γιά τα οποία εκδόθηκαν σήμερα το πρωί, στις 6, εντάλματα από την εισαγγελία Αθηνών.
Κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε "εκληματική οργάνωση".
Ο γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος ήταν ο πρώτος που συνελήφθη, στις 7 το πρωί, στο σπίτι του στο προάστειο της Πεύκης, κοντά στο Μαρούσι. Φέρεται να είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης.
 
Υπάρχηγός, κατονομάζεται ο βουλευτής Χρήστος Παππάς ο οποίος ακόμα διαφεύγει της σύλληψης.
Ακολούθησε η σύλληψη του Ηλία Κασιδιάρη και άλλων βουλευτών (Παναγιώταρου, Λαγού, κλπ)
Αυτην την στιγμή έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ), βρίσκονται περίπου 200 οπαδοί της Χ.Α και φωνάζουν συνθήματα εθνκιστικού χαρακτήρα.
Αστυνομικές δυνάμεις κτενίζουν όλη την Ελλάδα για την σύλληψη των υπολοίπων. Στο 6 σελίδων πόρισμα του αποδίδονται κατηγορίες για 5 ανθρωποκτονίες. Η μία, του πρόσφατα δολοφονηθέντος Παύλου Φυσσα, και οι άλλες αφορούν τη δολοφονία μεταναστών.
Οι κατηγορίες εναντίον των Χρυσαυγιτών δέθηκαν μετα την άρση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές του κόμματος ακούγονται να συνεννοούνται μεταξύ τους, αλλά και να κανονίζουν και με άλλα στελέχη για την διάπραξη εγκληματικών πράξεων.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...