Friday, May 8, 2015

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗ" κ.ΜΑΡΔΑ...



Θέση στην "υπόθεση Μάρδα" πήρε και το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ στο οποίο ανήκε παλιότερα ο νυν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών που, όπως άλλοι πολλοί σύντροφοί του "την έκαναν" για τον ΣΥΡΙΖΑ όταν, όπως εκτιμά μια μερίδα της κοινής γνώμης, μυρίστηκαν ότι εκεί ήταν το ψητό πλέον.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ μιλάει από μόνη της, και ας την κρίνει ο καθένας όπως νομίζει. Εγώ πάντως, την βρίσκω ενδιαφέρουσα, και γι' αυτό την αναδηοσιεύω ολόκληρη εδώ:

Με τον κ. Μάρδα δεν είχαμε ασχοληθεί έως τώρα γιατί θέλαμε η κοινή γνώμη να παρακολουθεί απερίσπαστη το φεστιβάλ των επιπόλαιων και ανεύθυνων δηλώσεων του σε σχέση με τα ταμειακά διαθέσιμα και την εκπλήρωση των εσωτερικών και διεθνών υποχρεώσεων του δημοσίου.

Ήδη έχει γράψει τη δική του σελίδα στην ιστορία των γραφικών δηλώσεων. Όλοι θα τον θυμούνται να του λείπουν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το πρωί στο σπίτι του, αλλά να τα βρίσκει δυο ώρες αργότερα μόλις φτάνει στο γραφείο του!

Ο κύριος Μάρδας λοιπόν από τη πρώτη στιγμή που ένα ΜΜΕ τον φωτογράφισε σε σχέση με εξαγωγή χρημάτων, όφειλε να δώσει την όποια απάντηση του, η οποία απομένει να τεκμηριωθεί και να αξιολογηθεί και όχι να οχυρώνεται πίσω από το πλεονέκτημα της ανωνυμίας που του παραχώρησαν δυο εφημερίδες της Θεσσαλονίκης. Κάτι το οποίο δεν έγινε με άλλα πολιτικά πρόσωπα, περιλαμβανομένων και άλλων μελών της κυβέρνησης, για ίδια ή παρεμφερή ζητήματα.

Χθες που αναγκάστηκε λόγω Bild να μιλήσει, επιτέθηκε παραδόξως στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ! Όχι στο Ποτάμι που υπέβαλε σχετική ερώτηση στη Βουλή, όχι στη ΝΔ που έκανε σχετικές σκληρές ανακοινώσεις, αλλά στο ΠΑΣΟΚ!

Χαρακτηριστική συμπεριφορά περιπλανώμενου πολιτικού τυχοδιώκτη που θέλει να δώσει εξετάσεις νομιμοφροσύνης σε αυτούς που τον στεγάζουν τώρα πολιτικά και μάλιστα πολυτελώς ως αναπληρωτή υπουργό.

Όντως το ΠΑΣΟΚ τον «προήγαγε» μέχρι του επιπέδου του γενικού γραμματέα εμπορίου επί υπουργίας Ν. Χριστοδουλάκη και τον «αξιοποίησε» ως διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών επί υπουργίας Α. Τσοχατζόπουλου στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Δεν πρόλαβε δυστυχώς να του εμπιστευθεί υπουργικές ευθύνες, αλλά τον εκπαίδευσε  ώστε να επωφεληθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Φανταζόμαστε ότι θα έχει να προσθέσει πράγματα και το Ποτάμι στις όχθες του οποίου περιπλανήθηκε προεκλογικά, αλλά - ορθώς - δεν βρήκε θέση στους συνδυασμούς του.

Ευτυχώς ο κ. Τσίπρας είναι επιεικής με τους υπουργούς του και δεν θεώρησε κώλυμα τα περισπούδαστα άρθρα του ευρωπαϊστή κ. Μάρδα κατά βασικών προεκλογικών επαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Την επόμενη φορά που ο κ. Μάρδας  θα αναφερθεί στο ΠΑΣΟΚ, ας είναι πιο  προσεκτικός και πιο σεμνός.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...