Saturday, January 4, 2014

ΓΛΥΚΙΑΣ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΙ (Dream Baby, Dream)

Πολύ καιρό τώρα, που μέσα μου ανακατεύονται φουρτούνες και γεννούν αισθήματα πρωτόγνωρα, γυρεύω να βρω στο YouTube κάτι που να τα μαζεύει όλ’ αυτά και να το χαρίσω σ’ εκείνους που νοιώθω κοντά μου, να χτυπιούνται ίσως και αυτοί από ανάλογες φουρτούνες.

(Σημειώστε εδώ, ότι τις φουρτούνες εγώ δεν τις φοβάμαι. Όχι πως είμαι ατρόμητος, κάθε άλλο. Αλλά – πώς να το πώ; - να!..., έχουν μια ένταση που με γοητεύει, με «φτιάχνει»).

Αποθήκευσα άπειρα βιντεάκια. Αφού άπειρες είναι οι μουσικές που αγαπώ, και αμέτρητοι οι μουσικοί που λατρεύω. Όμως, δεν έβρισκα τον τέλειο συνδυασμό: ήχου, εικόνας, λόγου, συναισθήματος, αντάρας!

Μέχρι που, προχθές, άκουσα από το δωμάτιο του γιού μου αυτό το τραγούδι, το Dream Baby, Dream του Bruce Springsteen κι ο κόσμος μέσα μου άρχισε πάλι να φουρτουνιάζει υπέροχα, και μάλιστα με ένταση που είχα καιρό να νοιώσω. Του φώναξα «στείλ’το γρήγορα, Μιχάλη!», και μόλις ήρθε το link στο mail μου και το άνοιξα, είπα «αυτό!».

Αυτό είναι, ετούτη τη στιγμή, ετούτη τη περίοδο, το «δωράκι» που θέλω να μοιραστώ με όλους όσους περικλείει ο μικρός, μεγάλος μου κόσμος. Συγγενείς, φίλοι, παλιοί έρωτες, ανεκπλήρωτοι επίσης, αναγνώστες τόσων χρόνων, ακροατές/ακροάτριες στις καθημερινές ραδιοφωνικές μου περιπέτειες, άνθρωποι που έτρεχαν σε δισκάδικο ν’ αγοράσουν τις μουσικές μου, σε βιβλιοπωλεία να πάρουν στο χέρι τα βιβλία μου. Το «μου» μην το παρεξηγήσετε. Είναι συνώνυμο «κτίσης εξ αγάπης» και όχι εξ επαγγέλματος…

Ο Bruce Springsteen, ίσως ο μεγαλύτερος εν ζωή τραγουδιστής στον Πλανήτη. Ατόφιος. Μουσικός με τα όλα του. Μια κιθάρα. Μια μπάντα. Τραγούδια που τραγουδιούνται. Εκατομμύρια θαυμαστές που τάχουν μες τη ψυχή τους. Το βίντεο αυτό είναι μοντάζ από πολλές συναυλίες του Bruce. Προσέξτε τα πρόσωπα, ένα-ένα. Ηλικίες. Φυλές. Φωτεινά. Ανθρώπινα. Ευγενικά. Ούτε ρυτίδα οργής. Ούτε μία σύσπαση υπερβολής. Πρόσωπα αφημένα στα συναισθήματά τους. Γλυκιάς φουρτούνας άγγελοι!...

Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς.

 

5 comments:

  1. Εχεις δικιο...
    Το κομματι γεννησε συναισθημα
    και το συναισθημα (μου) γεννησε συγκινηση.
    Σε ευχαριστουμε που υπαρχεις!
    Η εκτιμηση και ο σεβασμος αλωβητος
    ολα αυτα τα χρονια που ακολουθουμε τα "χναρια" σου

    Καλησπερολουλουδο απο κηπο καρδιας

    ReplyDelete
  2. Καλησπέρα Χρήστο μας,

    Πραγματικά σε ευχαριστούμε που υπάρχεις και που κάνεις αυτό τον κόσμο τόσο "χρωματιστό". Αυτή η λέξη μου έρχεται στο μυαλό όταν σε διαβάζω ή ακούω τη μουσική σου. Πολλά ευχαριστούμε και ακόμα περισσότερες ευχές για μια χρονιά καλύτερη απο την προηγούμενη σε όλα τα επίπεδα.
    Σε ευχαριστούμε πολύ!!!!

    ReplyDelete
  3. O Boss απ' το New Jersey , ταπεινή μου άποψη , αποτελεί την γνήσια επιτομή της live perfomance του ροκ ! κάτι σπάνιο πλέον στις show bis , καί θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που μαζί με άλλους 80.000 θεατές είχαμε πάρει μια...καλή δόση απο το ταλέντο του στην μεγάλη συναυλία για τα ανθρώπινα δικαιώματα τον σεπτέμβριο του 1988 στο Ο.Α.Κ.Α. όπου είχε συμμετάσχει μαζί με τους επίσης σπουδαίους Youssou N'dour , Sting , Peter Gabriel , Tracey Chapman καί τον Γιώργο Νταλάρα.

    Καλή χρονιά !
    Θοδωρής Αγγελίδης

    ReplyDelete
  4. Θαλασσα ανθρωπιας και συναισθηματων.

    ReplyDelete
  5. Γλυκιας φουρτουνας αγγελοι,με καπετανιο τον ενα και μοναδικο Bruce ,που καθε φορα μας βαζει τετοιες εκφρασεις στις φατσες μας και τετοια συναισθηματα στις καρδιες μας !!!!!!!!

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...