Friday, February 1, 2013

ΕΓΩ ΛΕΩ "ΜΠΡΑΒΟ" ΣΤΟΝ ΜΠΕΚΑΜ!


150.000 λίρες Αγγλίας, που αντιστοιχούν σε περίπου 175.000 ευρω συμφώνησε ο διάσημος Άγγλος ποδοσφαιριστής Ντέιβιντ Μπέκαμ, 37, να λαμβάνει την εβδομάδα από την γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν, για να αγωνιστεί με αυτήν για τους επόμενους 5 μήνες. Αυτό σημαίνει ότι στο διάστημα αυτό, θα εισπράξει περί τα 3.600.000 ευρώ. Το σημαντικό της είδησης όμως, είναι ότι ο Μπέκαμ δήλωσε κατά την ανακοίνωση της υπογραφής της συμφωνίας, ότι όλα αυτά τα χρήματα τα διαθέτει σε ένα ίδρυμα απόρων και άρρωστων παιδιών του Παρισιού.

Εγώ ένοιωσα πολύ ωραία με αυτό που διάβασα, και από μέσα μου φωναξα «μπράβο» στον σπουδαίο αυτόν ποδοσφαιριστή. Πολλοί, όμως, όπως διαβάζω σε αρκετά blogs, δεν έχουν την ίδια θετική με μένα αντίδραση. Θεωρούν την ενέργεια του Μπέκαμ «επικοινωνιακή», και άλλοι, σε σχόλιά τους, πιστεύουν ότι «κάτι τέτοιοι πλούσιοι, ρίχνουν στάχτη στα μάτια της κοινωνίας όταν αποφασίζουν κάποια στιγμή, αφου έχουν θησαυρίσει πέραν κάθε φαντασίας, να κάνουν και λίγη φιλανθρωπία».
 


Πολύ κοφτά θα πω ότι δεν συμφωνώ με αυτήν την αντίδραση, την οποία θεωρώ και αρκετά – για να μην πω πολύ – κακομοίρικη. Εάν κάτι με ενοχλεί στην φιλανθρωπία των πλουσίων, αυτό δεν είναι το πώς έχουν αποκτήσει τα χρήματά τους (διότι αυτό είναι άλλη ιστορία), αλλά το ότι διατυμπανίζουν την καλή τους πράξη. Αυτό, ναι, με ενοχλεί. Αλλά, εφ’ όσον το αποτέλεσμα αυτής της πράξης, είναι να φάει μια μπουκιά ψωμί παραπάνω ένας φτωχός άνθρωπος, να παρασχεθεί καλή ιατρική φροντίδα σε ένα μικρό παιδί, να βρεί στέγη και ζεστασιά ένας άστεγος – ειλικρινά δεν με νοιάζει, μπροστά σε όλα αυτά, εάν ο δωρητής έχει άλλα τόσα χρήματα, και αν όσα έδωσε δεν είναι παρά απειροελάχιστα μπροστα στην όποια, αμύθητη περιουσία του.

2 comments:

  1. Συμφωνώ απολύτως μαζί σου Χρήστο (επίτρεψέ μου τη χρήση του ενικού μια που σε θεωρώ πολύ δικό μου άνθρωπο, διαβάζοντάς σε με περισσή εκτίμηση απ' τον καλό καιρό της Ελευθεροτυπίας).

    Δεν αντέχω τις υστερόβουλες σκέψεις όσων δεν "φτάνουν τα σταφύλια" της ανθρωπιάς...

    Με εκτίμηση

    Ντόρα

    ReplyDelete
  2. Καλά τα λέει η Ντόρα όσα σε δεν φτάνει η αλεπού... Εναι ο τύπος κέρδισε πολλά και δίνει πολλά. Αυτός έπαιζε ποδόσφαιρο μαγκιά του. Δεν έκλεψε. Αν κάποιοι τον πλήρωναν πολυ καλά γκρινιάζουμε, αν δεν πλήρωναν πάλι θα γκρινιάζαμε. Αν δεν έδινε θα λέγαμε γιατί δε δίνει, τώρα πάλι λέμε. Εγώ χαίρομαι και με αυτόν και με την Ελπίδα Βαρδινογιάννη και με άλλους αντίστοιχους.
    Χαρά

    ReplyDelete

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...