Monday, June 4, 2012

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΣΤΟ CNN. ΏΧ!

Ο (έτσι όπως πάμε...), πιθανός αυριανός πρωθυπουργός της Ελλάδος, Αλέξης Τσίπρας, σε μία, ελαχίστων λεπτών, συνέντευξή του, μεσω δορυφόρου, με την σπουδαία, έμπειρη και έγκυρη δημοσιογράφο του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ. Όταν δεν ξέρει, η δεν του έχει πεί κανένας (αλλά ποιός, εκεί μέσα. στον ΣΥΡΙΖΑ;), ότι η Γερμανίδα καγκελάριος είναι Mrs Merkel και ποτέ "μαντάμ" Μέρκελ, και επίσης όταν σε περίπου 1,5 λεπτό δεν καταφέρνει να πεί τίποτα απολύτως, αλλοίμονό μας.

Θα ισχυριστεί κάποιος, και ίσως όχι άδικα: με τον Γιωργάκη, που μιλάει τα εγγλέζικα, και δη τα αμερικάνικα, φαρσί, είδε χαίρι ο τόπος μας; Όχι, δυστυχώς. Αλλά, και στην περίπτωση του πρωην πρωθυπουργού, ίσχυε απολύτως αυτό που βλέπουμε τώρα με τον Αλέξη Τσίπρα. Λόγο (καλό η κακό, δεν έχει σημασία, τόση), αλλά χωρίς περιεχόμενο. Κάποιος που ξέρει τι έχει να πεί, το λέει ακόμα και με νοήματα. Όποιος έχει άδεια "αποθήκη" σοβαρών επιχειρημάτων, απλώς βγαίνει στον αέρα χαζοχαρούμενος.



1 comment:

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...