Tuesday, April 24, 2012

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

100η είναι η Ελλάδα στην λίστα της Παγκόσμιας Τράπεζας που μετράει, με διάφορους δείκτες, την ανταγωνιστικότητα 183 χωρών απ' όλο τον κόσμο. Γραφειοκρατία, φορολογικό σύστημα και εταιρεική διακυβέρνηση είναι οι δείκτες που μάς κρατάνε ακόμα τόσο χαμηλά.

5 διαδικασίες, κατά μέσο όρο, απαιτούνται για την σύσταση μιας επιχείρησης σε χώρες του ΟΟΣΑ. Στην Ελλάδα απατούνται διπλάσιες, 10.

104,6 δις ευρω είναι, σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο Υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, το σύνολο των ποσών που αφορουν κινήσεις-μεταφορές χρημάτων από Έλληνες στο εξωτερικό κατα το 2010. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται και εμπορικές συναλλαγές.

307.000 ευρω φέρεται να είναι το ύψος του χρέους που οφείλει στις φορολογικές αρχές του τόπου από μη απόδοση ΦΠΑ, ο εκδότης και ιδιοκτήτης καναλιών, Γιώργος Κουρής, ο οποίος συνελήφθη σήμερα, για αυτά τα χρέη, και κρατείται σε αστυνομικό τμήμα του Ψυχικού, όπου είναι και η κατοικία του. (Στο Ψυχικό, εννοώ, όχι στο κρατητήριο). Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, και ήδη αποφασίστηκε η παραπομπή του στο αυτόφωρο. Εικαζεται ότι συνολικά οι οφειλές του στο δημόσιο ξεπερνούν τα 700.000 ευρώ.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...