Monday, April 30, 2012

Ο ΤΙΤΑΝΙΚΟΣ ΙΙ


O Κλάϊβ Πάλμερ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Αυστραλίας, ανέθεσε σε κρατικό ναυπηγείο της Κίνας την κατασκευή του Τιτανικού 2, που θά είναι η νέα εκδοχή του Τιτανικού που βυθίστηκε πριν από 100 χρόνια. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας είπε στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ότι η κατασκευή του υπερωκεάνιου θα αρχίσει στο τέλος του 2013, και το πλοίο να είναι έτοιμο να πλεύσει το 2016. Θα είναι, είπε, σχεδόν παρόμοιο με τον θρυλικό Τιτανικό όσον αφορά το σχέδιο και τις προδιαγραφές του, αλλά με σύγχρονη τεχνολογία.



Η ανακοίνωση γίνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετα την επέτειο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την βύθιση του Τιτανικού, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 1500 άνθρωποι να βρουν τον θάνατο.

Ο καινούργιος Τιτανικός αναμένεται να αποπλεύσει για το παρθενικό του ταξίδι το 2016 από το Λονδίνο, με προορισμό την Νέα Υόρκη. Σε ερώτηση εάν υπάρχει φόβος να βυθιστεί και αυτός, ο Πάλμερ απάντησε "Ναι, αν ανοίξεις μια τρύπα, ή εάν είσαι προληπτικός. Το πλοίο σχεδιάστηκε για να μην βυθιστεί ποτέ".

Το κόστος της κατασκευής του πλοίου δεν έχει γίνει γνωστό.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...