Saturday, April 28, 2012

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ


4 χρόνια λαμπρής πορείας ως προπονητής στην Μπαρτσελόνα, με 13 τρόπαια και με ποδοσφαιρική τακτική και θέαμα που δεν ξέρω εάν είδαμε ποτέ σε τόση διάρκεια, ήρθαν στο τέλος τους για τον 41χρονο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος ανακοίνωσε χθες ότι πηρε την απόφαση να φύγει γιατί αισθάνεται ότι λιγόστεψαν μέσα του η ενέργεια και ο ενθουσιασμός, και δίχως αυτά "δεν μπορώ να συνεχίσω". Τωρα, φήμες τον φέρουν να πολιορκείται από τον Αμπράμοβιτς για να πάει στην Τσέλσι με "λευκή επιταγή", αλλά και να έχει βολιδοσκοπηθεί από την Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να αναλάβει την Εθνική Αγγλίας.

11 ομάδες έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος στα 80 χρόνια του θεσμού, στον οποίο μόνο τις 69 φορές διεξήχθη τελικός και τις 68 απονεμήθηκε Κύπελλο! Ο Ολυμπιακός, που το διεκδικεί και απόψε εναντίον του Ατρομήτου Αθηνών (που παίζει σε τελικό για 2η φορά, έχασε πέρυσι από την ΑΕΚ), έχει κατακτήσεις το Κύπελλο 24 φορές. Ακολουθούν: Παναθηναικός 17, ΑΕΚ 14, ΠΑΟΚ 4, Πανιώνιος 2, Λάρισα 2, και από 1 ο Άρης, ο Ηρακλής, ο Εθνικός, ο ΟΦΗ και η Καστοριά.



4 διαφορετικές ομάδες έχει οδηγήσει σε τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ο πολυνίκης Σερβοέλληνας προπονητής Ντούσαν Μπάγεβιτς - και αυτό είναι ρεκόρ αξεπέραστο. Οι ομάδες αυτές είναι η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, που είναι και η μόνη που δεν το κατέκτησε με αυτόν στον πάγκο. 

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...