Sunday, April 29, 2012

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ


414 δισεκατομμύρια λίρες είναι ο συνδυασμένος πλούτος των πλουσίων της Βρετανίας, που ειναι πλουσιότεροι απ' ότι ήταν ποτέ, παρά το γεγονός ότι η χώρα τους περνά την χειρότερη οικονομική κρίση από την δεκαετία του 1930. Η σχετική λίστα που δημοσιεύεται στη σημερινή Sunday Times, αποκαλύπτει ότι οι 1000 πλουσιότεροι άνδρες και γυναίκες της Βρετανίας, έχουν αυξήσει κατα 4,7% την περιουσία τους σε σχέση με πέρυσι.

77 δισεκατομμυριούχοι υπάρχουν στη φετεινή λίστα της Sunday Times. Στην κορυφή εξακολουθεί να είναι ο γεννημένος στην Ινδία Λάκσμι Μίτταλ, ιδιοκτήτης βιομηχανίας μετάλλων, με περιουσία που εκτιμάται στα 12,3 δισεκατομμυρια λίρες. Σε σχέση μέ περύσι, πάντως, είναι κατα 4,8 δις φτωχότερος. Δεύτερος είναι ο Ρώσος Αλισέρ Ουσμάνοφ που, εκτός από τις πλείστες επιχειρηματικές του δραστηριότητες, είναι και κάτοχος του 30% των μετοχών της Άρσεναλ. Η δική του περιουσία είναι στα 12,3 δις λίρες. Στην 3η θέση, Ρώσος και αυτός, ποδοσφαιρικός παράγων επίσης, είναι ο πολλύς Ρομάν Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης, μεταξύ άλλων, και την ποδοσφαιρικής ομάδος της Τσέλσι. Αυτουνού η περιουσία μειώθηκε σε σχέση με πέρυσι κατα 800 εκατομμύρια λίρες, και είναι τώρα μόνο στα 9,5 δις.

No comments:

Post a Comment

Ο Νορβηγός ζογκλέρ*

  Στο τρένο, Παρασκευή κατά τις 11.30 το πρωί, από Κηφισιά-Μοναστηράκι. Ως το Ηράκλειο είχε γεμίσει το βαγόνι μας. «Ποιοι είμαστε;», θα αναρ...